chassie dyno question

Old 05-31-2012, 01:32 PM
  #1  
dartsteve
Member
JOURNEYMAN
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2008
Location: jacksonville florida
Posts: 34
Default chassie dyno question

So i took car to dyno to tune.
500ci and powerglide trans
dartsteve is offline  
Old 06-02-2012, 06:18 AM
  #2  
dartsteve
Member
JOURNEYMAN
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2008
Location: jacksonville florida
Posts: 34
Default

Wow 3 days and no replys, no input about dyno runs ?
dartsteve is offline  
Old 06-02-2012, 06:50 AM
  #3  
fast75vega
Senior Member
RACING JUNKIE
 
Join Date: Nov 2008
Location: Niagara Falls, NY
Posts: 965
Default

what make converter? does it have the fins brazed or just folded over...? sounds kinda like ya might have folded the fins over
fast75vega is offline  
Old 06-02-2012, 07:43 AM
  #4  
dartsteve
Member
JOURNEYMAN
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2008
Location: jacksonville florida
Posts: 34
Default

Not sure of builder, JW told me when they went thru it, I remember it was a company out of Kansas. They said it was a very good converter. I took car into parking lot and was able to do 1st and 2nd gear burnouts while holding brake to add drag, everything seems to work correctly. Spoke to builder again and he assured me that auto trans don't work on chassis dyno's. Just looking for advice/confirmation.
Thx
dartsteve is offline  
Old 06-02-2012, 09:25 AM
  #5  
markdunlap
Senior Member
DYNO OPERATOR
 
Join Date: Jan 2004
Location: central Illinois
Posts: 459
Default chassis

What good would a chassis dyno be if you could not test any car with a automatic trans??
markdunlap is offline  
Old 06-02-2012, 10:37 AM
  #6  
fast75vega
Senior Member
RACING JUNKIE
 
Join Date: Nov 2008
Location: Niagara Falls, NY
Posts: 965
Default Re: chassis

Originally Posted by markdunlap
What good would a chassis dyno be if you could not test any car with a automatic trans??
i 2nd that one mark...lol auto or standard has nothing to do with it :wink:
fast75vega is offline  
Old 06-02-2012, 10:53 AM
  #7  
fast75vega
Senior Member
RACING JUNKIE
 
Join Date: Nov 2008
Location: Niagara Falls, NY
Posts: 965
Default

we dyno our cars and we all run automatics... usually 2 speed glides :wink:
fast75vega is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service