ford radio

Old 10-31-2011, 05:08 PM
  #1  
wlpatterson
Senior Member
EXPERT BUILDER
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 288
Default ford radio

I have a 96 Ford Ranger that I cant figure out why the radio wont work?? I have power to the clock but none to the radio? I checked the fuses and all check good..I went as far as buying another radio & I have the same problems..Whats the chances of having the same problem with 2 different radios?? Any help would be greatly appreciated..
wlpatterson is offline  
Old 10-31-2011, 07:19 PM
  #2  
gearhead1011
Senior Member
EXPERT BUILDER
 
gearhead1011's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Shepherdsville, KY
Posts: 313
Default

If it's the base (non premium) radio there are 2 fuses for it. In the IP fuse panel fuse #29 should be a 10a, hot all the time and provides power to terminal 8 a light green and purple wire at the radio connector. Fuse #20 should be a 7.5a, hot with the ignition on and provides power to terminal 6 a yellow and black wire at the radio connector. Terminal 7 (black wire) and 3 (black & light green wire) are both grounds at the radio connector. If you have that and the radio won't power up you have a bad radio.
gearhead1011 is offline  
Old 10-31-2011, 07:23 PM
  #3  
fast75vega
Senior Member
RACING JUNKIE
 
Join Date: Nov 2008
Location: Niagara Falls, NY
Posts: 965
Default

Originally Posted by gearhead1011
If it's the base (non premium) radio there are 2 fuses for it. In the IP fuse panel fuse #29 should be a 10a, hot all the time and provides power to terminal 8 a light green and purple wire at the radio connector. Fuse #20 should be a 7.5a, hot with the ignition on and provides power to terminal 6 a yellow and black wire at the radio connector. Terminal 7 (black wire) and 3 (black & light green wire) are both grounds at the radio connector. If you have that and the radio won't power up you have a bad radio.
X2
fast75vega is offline  
Old 11-01-2011, 04:57 AM
  #4  
outlaw256
Senior Member
RACING JUNKIE
 
Join Date: Mar 2008
Location: falkville al
Posts: 1,766
Default

damn chuck your good.lol
outlaw256 is offline  
Old 11-01-2011, 05:21 AM
  #5  
fast75vega
Senior Member
RACING JUNKIE
 
Join Date: Nov 2008
Location: Niagara Falls, NY
Posts: 965
Default

Originally Posted by outlaw256
damn chuck your good.lol
yeah i know.... had a customer bring their car into the shop for the same problem before.... a little power probing and found the problem
fast75vega is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service