Chevy truck issues

Old 01-26-2011, 09:21 AM
  #1  
chainbearer
Junior Member
SHOW GUEST
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 1
Default Chevy truck issues

Ok, 89 1500 sierra. 305, 5 speed.

starts fine, idles fine. when I drive it cold, it wants to die out, but runs like new when it's warm. new temp sensor on intake, rebuilt distributor, new battery and cables. throws egr code, but it doesnt have cat on exhaust. all vacuum lines look good, but haven't had a chance to check if there are vac lines on tranny.

Can anyone help?
chainbearer is offline  
Old 01-26-2011, 09:36 AM
  #2  
TS1955
Senior Member
DYNO OPERATOR
 
Join Date: Aug 2007
Location: Lost Creek, WV
Posts: 533
Default

First thing I would do is check fuel pressure and delivery. It could be low.

TS1955
TS1955 is offline  
Old 01-26-2011, 10:10 AM
  #3  
dragonmaster093
Senior Member
RACING JUNKIE
 
Join Date: Mar 2009
Location: kingsport tn
Posts: 1,735
Default

egr valve throttle position sensor map/mas sensor
dragonmaster093 is offline  
Old 01-26-2011, 11:34 AM
  #4  
SABOT7
Junior Member
APPRENTICE
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 16
Default

If it's got an electronic EGR on the front of the intake, take it off (2 x 10MM Bolts) and clean it out with carb cleaner. Most likely got a chunk of carbon keeping the diaphram open. If that doesn't do it and you can't find another vacuum leak, check the thottle position sensor.
SABOT7 is offline  
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service