comp cams viton valve seals

Old 08-25-2010, 02:53 AM
  #1  
bhalo65
Junior Member
SHOW GUEST
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2
Default comp cams viton valve seals

I have viton valve seals on all valves. It is a 565 with 14.9 to 1. and triple springs. I have found pieces of the seals in my oil filter and in my pan. I removed the valve covers and noticed most of the exaust valve seals are gone and alot of the intakes are off the guide sliding up. I am not sure what to do now. Since the metal from the seals has gone through the motor I am going to pull it and freshen it up. But do I go with no seals or just on the intake..................Heads are Brodix bb2x Not sure what to do . Anyone have this problem ?
bhalo65 is offline  
Old 08-26-2010, 09:03 PM
  #2  
TheYellaBrick
Senior Member
RACING JUNKIE
 
TheYellaBrick's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Emmett, Idaho
Posts: 7,334
Default

Sounds like the retainers are crushing them to bits. Check for clearance at full valve open.
TheYellaBrick is offline  
Old 08-26-2010, 09:50 PM
  #3  
Tod74
Senior Member
RACING JUNKIE
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 4,143
Default

Originally Posted by DrivingMissDD
Sounds like the retainers are crushing them to bits. Check for clearance at full valve open.
I agree.


P.S. You don't need seals on the exhaust.
Tod74 is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service