motor and tranny in a bind?????

Old 06-12-2010, 01:18 PM
  #1  
gpracer
Junior Member
JOURNEYMAN
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 29
Default motor and tranny in a bind?????

i have a 78 camaro and i have always had a problem lining up motor on the mounts so how do i measure to see if there is a mount off i am useung factory holes for v8 but now am cracking trans with the new motor i have solid mounts any help or suggestions ???thanks
gpracer is offline  
Old 06-12-2010, 07:08 PM
  #2  
fla1976
Senior Member
RACING JUNKIE
 
fla1976's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 1,533
Default

Make sure you use a rubber mount for the transmission. You can mount the engine solid using an engine plate and mid mounts.
fla1976 is offline  
Old 06-13-2010, 07:58 AM
  #3  
kbartley
Senior Member
EXPERT BUILDER
 
Join Date: Oct 2007
Location: Staunton,VA.
Posts: 251
Default Ouch!!!

x2, never solid mount's all the way around. is the case cracked in the bellhousing area?
kbartley is offline  
Old 06-13-2010, 09:01 PM
  #4  
gpracer
Junior Member
JOURNEYMAN
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 29
Default

we have rubber mount on trans now we put on a ultra bell housing webwere breaking them there now right behind the housing this is the 6th trans trying to find whats causing this????
gpracer is offline  
Old 06-13-2010, 09:15 PM
  #5  
zipper06
Senior Member
RACING JUNKIE
 
Join Date: Jan 2006
Location: La.
Posts: 2,890
Default

Could be the front subframe is tweaked, the car may have been in an accident at one time. Might be a good plan to put a motor plate on the front and not use the original motor mounts. I run a motor plate on my 80 Malibu and rubber on the trans. it too was a bitch to put the bolts in the original motor mount holes and the car had never been hit. But i don't doubt that the frame is tweaked a little because it's been a race car most of it's life. It is a backhalfed 4 link car with a PG. and 9"

Zip.
zipper06 is offline  
Old 06-14-2010, 07:14 AM
  #6  
TheYellaBrick
Senior Member
RACING JUNKIE
 
TheYellaBrick's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Emmett, Idaho
Posts: 7,334
Default

Maybe getting a ton of body twist at launch or even normal street driving over undulating terrain ?
You might need solid or poly body mounts, sub frame connectors and/or 6 point cage with forward bars to frame to solidify up your platform.
TheYellaBrick is offline  
Old 06-14-2010, 03:51 PM
  #7  
carssteve36
Junior Member
APPRENTICE
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 23
Default

Check the drive shaft and see if it is bent seen this many times over the years it will break the trans in a very short amount of time :cry:
carssteve36 is offline  
Old 06-14-2010, 05:34 PM
  #8  
itsabird
Senior Member
RACING JUNKIE
 
Join Date: Dec 2007
Location: ohio
Posts: 812
Default

use anglefinder on carb flang, check motor tilt from front to rear, you can also check side to side, just to see if the motor sit evenly on the mounts, measure from frame to tranny tail shaft, (both side), see if evenly spaced between the frame rails, then compare that to the location of the yoke on your centersection, see how much offset (if any) you have between center of the tail shaft, and the center of the yoke on the centersection, i would also check the angle on the drive shaft.
itsabird is offline  
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service