ls1 wiring mess

Old 03-07-2010, 03:10 PM
  #1  
Timmyboy86
Member
CRAFTSMAN
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 52
Default ls1 wiring mess

okay i have a complete wiring harness from a 99 trans am i assume they didn't cut anything important at this point for now. i saw a stand alone conversion harness to convert the stock harness i have an ez wiring harness do i need to buy the convertion to make my 1937 chevy start? i thought i have all the wiring i needed? the conversion is only like 95 bucks.
Timmyboy86 is offline  
Old 03-09-2010, 05:06 AM
  #2  
chevynovaman
Senior Member
SENIOR BUILDER
 
chevynovaman's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: CENTRAL WISCONSIN
Posts: 114
Default

I THINK THE EZ WIRING HARNESS YOUR TALKING ABOUT WILL NOT RUN THE ENGINE, BUT WILL WIRE THE CAR FOR YOU SUCH AS LIGHTS IGNITION... YOU HAVE THE COMPLETE WIRING HARNESS FROM A TRANS AM I DONT THINK YOU NEED THE EZ HARNESS..... I RUN A EZ HARNESS TO WIRE THE CAR, AND I BOUGHT A AFTERMARKET HARNESS FOR THE ENGINE... YOU MIGHT HAVE A PROBLEM GETTING THAT TRANS AM HARNESS CONNECTORS TO GO TO YOUR 1937 CHEVY SWITCHES AND BLINKERS ,, THE EZ WIRING WILL HOOK TO THEM....OPINION,,, GOOD LUCK
chevynovaman is offline  
Old 03-09-2010, 06:56 AM
  #3  
ohiomafia
Junior Member
SHOW GUEST
 
Join Date: Sep 2005
Location: Lebanon, OH
Posts: 5
Default Re: ls1 wiring mess

Originally Posted by Timmyboy86
okay i have a complete wiring harness from a 99 trans am i assume they didn't cut anything important at this point for now. i saw a stand alone conversion harness to convert the stock harness i have an ez wiring harness do i need to buy the convertion to make my 1937 chevy start? i thought i have all the wiring i needed? the conversion is only like 95 bucks.
There are two harnesses, the engine with ECM and the body harness. You only need the engine harness with the ECM. From there you will need a harness for your body. I've used 3 of the EZ harnesses on three different 37's I've wired for a customer. On the engine harness I only remember hooking up power, ground, ign, and speed sensor... I have plenty of pictures of these cars if you ever need a visual....

Oh, we mounted the ECM in the passenger rear quarter...not a lot of room under the dash onece you install heat, air, and wipers....if you ever think of doing this, it took 330ft of wire to extend the LS1 harness 6ft! LOL

Jeff Brandenburg
Dykes & Strippers Custom wiring
www.dykesandstripperscustomwiring.com
ohiomafia is offline  
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service