Need shaft rocker help!

Old 03-07-2010, 01:09 PM
  #1  
SC8398
Junior Member
APPRENTICE
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2008
Location: Camden, arkansas
Posts: 14
Default Need shaft rocker help!

I just bought a 434 sbc motor with dart pro 1 heads and yella terra rockers. They aren't full shaft rockers just two paired up. I had the heads ported and went from arp bolts to arp head studs and now when reinstalling the rockers the bottom curve of the rocker is rubbing the top of the stud. Anyone have any experience with this or any advice??
SC8398 is offline  
Old 03-07-2010, 03:17 PM
  #2  
cncmotorsports
Senior Member
MASTER BUILDER
 
Join Date: Apr 2003
Location: Brookings South Dakota
Posts: 244
Default

Rubbing on top of the ARP head stud correct ? Just trim off the top of the stud.
cncmotorsports is offline  
Old 03-07-2010, 04:55 PM
  #3  
hammertime
Senior Member
RACING JUNKIE
 
Join Date: May 2003
Location: Coldwater, MI
Posts: 2,998
Default

just trim off the top .. I have ones ground down where my jesel hit on mine also
hammertime is offline  
Old 03-07-2010, 05:09 PM
  #4  
BEAST477
Senior Member
RACING JUNKIE
 
BEAST477's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Michigan
Posts: 1,908
Default

Same problem here with my T&D's. Just grind a little off for clearance.
BEAST477 is offline  
Old 03-08-2010, 05:58 AM
  #5  
TheEngineer
Senior Member
MASTER BUILDER
 
TheEngineer's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Moore Oklahoma
Posts: 129
Default

Also, Jesel makes a custom low-profile (flat head) torx head bolt that will fit under just about any shaft-rocker mounting bar.

With my ARP studs, the 12-point nuts with flat washers were too tall and wouldn't clear the Jesel shaft mounting bars, so I ended up using the low-profile Jesel bolts (four on each side).

Warren
TheEngineer is offline  
Old 03-12-2010, 04:24 PM
  #6  
edbrgolf
Member
JOURNEYMAN
 
Join Date: Jan 2008
Location: Marrero, la
Posts: 34
Default

so you can use bolts with the rest studs in that application have the same problem right now. will jesel sell just the bolts.
edbrgolf is offline  
Old 03-12-2010, 07:57 PM
  #7  
TheEngineer
Senior Member
MASTER BUILDER
 
TheEngineer's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Moore Oklahoma
Posts: 129
Default

Originally Posted by edbrgolf
so you can use bolts with the rest studs in that application have the same problem right now. will jesel sell just the bolts.
Yes, that is correct! I would give Jesel a call and I don't see any reason they wouldn't sell their clearance bolts individually. I currently running those bolts along with studs on my SBC stroker.

Warren
TheEngineer is offline  
Old 03-13-2010, 06:45 AM
  #8  
SC8398
Junior Member
APPRENTICE
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2008
Location: Camden, arkansas
Posts: 14
Default

What if i just pull the studs out where the rockers hit and replace them with reg arp head BOLTS? I changed from the bolts to the studs so i still have them, but would the clamping force be too much different to let them work? Also could i do it without pulling the head and all, just take them out and put bolts in and torque?
SC8398 is offline  
Old 03-13-2010, 06:55 AM
  #9  
hammertime
Senior Member
RACING JUNKIE
 
Join Date: May 2003
Location: Coldwater, MI
Posts: 2,998
Default

why not just take them out and grind the top off them .. it shouldnt take much ? Everyone does it that way and it wont hurt a thing
hammertime is offline  
Old 03-13-2010, 06:58 AM
  #10  
SC8398
Junior Member
APPRENTICE
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2008
Location: Camden, arkansas
Posts: 14
Default

can i just take those out and then reinstall or do i have to losen all and retorque the whole set?
SC8398 is offline  

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service