powerglide torque convertor

Old 07-29-2009, 08:32 AM
  #1  
rmiller86
Junior Member
SHOW GUEST
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 1
Default powerglide torque convertor

I am putting together a motor and tranny for my dirt modified. I have a 2 speed powerglide and will run a 400sbc. My question is about torque convertors. I have to run one and am not sure what size to get. I currently have a torque convertor that came out of a t350 out of my old 72 monte carlo. Any one know if this convertor would work on the powerglide? Any help or ideas would be greatly appreciated!!
rmiller86 is offline  
Old 07-29-2009, 01:45 PM
  #2  
bbchevy
Senior Member
RACING JUNKIE
 
Join Date: Mar 2003
Location: Fountain,MICHIGAN
Posts: 856
Default verter

Sure it will Work!BUT,you will have to change the Input shaft in the Glide to a Turbo Spline.Its NO Big Deal,it just slides out and back in!
Later
G 8)
bbchevy is offline  
Old 07-30-2009, 12:22 AM
  #3  
chevyfireball
Senior Member
MASTER BUILDER
 
Join Date: Dec 2005
Location: Napier, New Zealand
Posts: 230
Default

You need to know what stall that monte carlo one is. May be no good for your combo.
chevyfireball is offline  
Old 07-31-2009, 04:30 AM
  #4  
shawnp
Senior Member
RACING JUNKIE
 
Join Date: Mar 2003
Location: Ohio
Posts: 937
Default

If the converter is wrong for the application you may be leaving a lot of performance on the table. For a small fee you can send the converter in and have the necessary adjustments made. As mentioned, make sure that you have the correct spline input shaft.
shawnp is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service