BROKEN GLIDE

Old 05-17-2009, 09:11 PM
  #1  
et7333
Senior Member
EXPERT BUILDER
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 259
Default BROKEN GLIDE

Today I left the line,car shifted into high then acted like it went into neutral and motor hit the hi side chip.I went to pull out of the groove and then the car started to lock the rear tires,then just coasted.I have no low,high or reverse,just park.Did it break the planetary?Stock 1.76 with a couple thousand runs,but trans just rebuilt 170 runs ago.Any idea on what broke?
et7333 is offline  
Old 05-18-2009, 02:05 AM
  #2  
us7race
Senior Member
EXPERT BUILDER
 
Join Date: Aug 2005
Location: Tell City, IN
Posts: 356
Default

If the planetaries broke you wouldn't have Park either...
At least that is what mine did when they broke.
us7race is offline  
Old 05-18-2009, 06:12 AM
  #3  
et7333
Senior Member
EXPERT BUILDER
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 259
Default

I just removed pan and it is clean and so is the filter.Nothing unusual in pan,so is it convertor or??
et7333 is offline  
Old 05-18-2009, 01:05 PM
  #4  
fla1976
Senior Member
RACING JUNKIE
 
fla1976's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 1,535
Default PG

You may have broken the front pump. It's easy to check, just pull it out and check the gears. I broke one and it felt like you put it in neutral. Relatively easy fix.
fla1976 is offline  
Old 05-18-2009, 03:08 PM
  #5  
onedragracer
Member
JUNIOR BUILDER
 
Join Date: Aug 2007
Location: Odessa Texas
Posts: 81
Default

Check the input shaft, it's probably broken
onedragracer is offline  
Old 05-19-2009, 05:04 PM
  #6  
et7333
Senior Member
EXPERT BUILDER
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 259
Default

Originally Posted by onedragracer
Check the input shaft, it's probably broken
Pulled trans today and the input is broke and half is stuck in trans.My trans guy thinks the planetary broke,locked up and then broke the input.I'm installing spare tommorrow and will know about trans when Mike tears it down.
et7333 is offline  
Old 05-19-2009, 05:57 PM
  #7  
FullTimeRacing
Senior Member
DYNO OPERATOR
 
Join Date: Mar 2008
Location: New Orleans,La
Posts: 515
Default

what dose the car run and how heavy?
FullTimeRacing is offline  
Old 05-19-2009, 06:46 PM
  #8  
et7333
Senior Member
EXPERT BUILDER
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 259
Default

[img]

10.30'S @ 130....3125 LBS. 383 SBC[/img]
et7333 is offline  
Old 05-23-2009, 08:58 PM
  #9  
kwkracing
Senior Member
RACING JUNKIE
 
Join Date: Dec 2004
Location: austin texas
Posts: 729
Default

I serious doubt the planetary broke causing the input to break. The input shaft just could not handle your weight and power.
kwkracing is offline  
Old 05-24-2009, 03:58 AM
  #10  
chevyfireball
Senior Member
MASTER BUILDER
 
Join Date: Dec 2005
Location: Napier, New Zealand
Posts: 230
Default

I busted an input shaft doing a burnout. Shit happens. Get a bigger shaft.
chevyfireball is offline  

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -