starter problems

Old 09-08-2008, 06:27 PM
  #1  
jjam
Member
CRAFTSMAN
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 56
Default starter problems

My neighbor has a 67 Camaro he just put in a 383 motor. Now if he disconects the coil and turns over the car everything sounds good, but he hooks up the coil to start the car and the starter sounds like it is grinding or staying in guage. Bad sound, I guess I need to get under the car and see if the starter is staying in guage, has anyone ran into this problem? Help Thanks
jjam is offline  
Old 09-08-2008, 06:52 PM
  #2  
us7race
Senior Member
EXPERT BUILDER
 
Join Date: Aug 2005
Location: Tell City, IN
Posts: 356
Default

What kind of starter? also need to check to see if it is staying engaged..
us7race is offline  
Old 09-09-2008, 01:53 PM
  #3  
jjam
Member
CRAFTSMAN
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 56
Default

powermaster high torque mini, engage is what I'm thinking. But like I said I need to get under the car.
jjam is offline  
Old 09-09-2008, 02:10 PM
  #4  
ARUSSELL
Senior Member
MASTER BUILDER
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 193
Default

Make sure the timing is not too far advanced, that will over stress the starter.
ARUSSELL is offline  
Old 09-13-2008, 04:00 PM
  #5  
jjam
Member
CRAFTSMAN
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 56
Default

found problem, I needed to install the shim to move the starter back. The gear was too close to flex plate. Like I said I just needed to get under the car, starts with no problems and he is happy. Things we do for our neighbor's. Thanks, for everyones help
jjam is offline  
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service