Powerglide Question

Old 07-15-2008, 03:44 PM
  #1  
GotSomeRust
Junior Member
APPRENTICE
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 15
Default Powerglide Question

Sorry, still learning. Can someone tell me what this plug is & what it's used for on my powerglide tranny? Thanks http://i282.photobucket.com/albums/k...st/PGPlug2.jpg
GotSomeRust is offline  
Old 07-15-2008, 04:00 PM
  #2  
mytmouz
Senior Member
RACING JUNKIE
 
mytmouz's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Pelahatchie, MS
Posts: 998
Default

Speedometer cable...
mytmouz is offline  
Old 07-15-2008, 04:00 PM
  #3  
lookingaround
Senior Member
RACING JUNKIE
 
Join Date: Feb 2006
Location: Lenoir City Tennessee
Posts: 865
Default

thats where the speedometer cable goes
lookingaround is offline  
Old 07-15-2008, 04:16 PM
  #4  
GotSomeRust
Junior Member
APPRENTICE
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 15
Default

Ok, it's a little loose and leaking a little fluid. I didn't want to tighten it if it was going to cause problems.
GotSomeRust is offline  
Old 07-16-2008, 04:09 AM
  #5  
us7race
Senior Member
EXPERT BUILDER
 
Join Date: Aug 2005
Location: Tell City, IN
Posts: 356
Default

I always put a freeze plug in it... 8)
us7race is offline  
Old 07-16-2008, 05:57 AM
  #6  
jmarksdragster
Senior Member
RACING JUNKIE
 
jmarksdragster's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Florida
Posts: 635
Default

You can pull it out and put an o-ring on it. Also a small seal inside to seal the gear.
jmarksdragster is offline  
Old 07-16-2008, 08:59 AM
  #7  
GotSomeRust
Junior Member
APPRENTICE
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 15
Default

Probably a dumb question, but why would it start leaking all of sudden? I probably put 60 passes on it with no problem.
GotSomeRust is offline  
Old 07-16-2008, 04:36 PM
  #8  
tkilby
Junior Member
APPRENTICE
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 16
Default

Originally Posted by us7race
I always put a freeze plug in it... 8)
I agree, remove all the speedo "stuff", install I think it's a 3/4 freeze plug in and call it done.
tkilby is offline  
Old 07-19-2008, 09:43 PM
  #9  
jrthone
Senior Member
SENIOR BUILDER
 
Join Date: Oct 2005
Location: Wellington , New Zealand
Posts: 122
Default

If drag car. As above. Remove and install a frost plug. If not, Auto meter make a good speedo sending unit for the glide
jrthone is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service