Car is acting up,need some input

Old 06-29-2008, 10:14 AM
  #1  
bigs1975
Member
CRAFTSMAN
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2006
Location: Bastrop,TxBy way of Alabama
Posts: 63
Default Car is acting up,need some input

I went to the track last night for some test passes on the new motor.Everything on the motor is the same except the shortblock.Here are my 3 time slips.
1.48-60ft. 1.49-60ft. 1.50-60ft.
4.345-330ft. 4.346-330ft. 4.352-330ft.
7.04--1/8the.t. 6.77--1/8the.t. 6.93--1/8the.t.
92.27---1/8th mph 100.6 1/8th mph 92.57--1/8th mph
As you can see it was pretty consistant through the 330ft.On the first and third pass the shift solenoid would not shift.The second pass it did.After it went into high gear it would start to bang out like it goes against the rev limiter.I watched the tach and it would do it at around 6200 on the first pass,I had a 6200 chip in the rpm switch.I changed it to a 6600 chip for the 2nd pass and it did good till about 7200 it would start to bang again.I have a 8000 top end chip in it.I don't know if the carb is leaning out or what.I'm running a 1050 dominator and had 85 jets in it till the 3rd pass.I changed to 88 jets.
This is a #3145 80 malibu.13.7-1 468 bbc,Brodix cnc proted 2plus heads.Isky 714 roller cam,timing at 34*,Autolite ar3933 plugs,torco 112 fuel.
Could it be the 2 step acting up?The shifter rpm switch?Any help would be greatly appreciated.
thanks Shannon.
bigs1975 is offline  
Old 06-29-2008, 10:21 AM
  #2  
Tod74
Senior Member
RACING JUNKIE
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 4,143
Default

Make a pass without the rpm switch hooked up..shift it by hand. see if it does anything goofy then.
Tod74 is offline  
Old 06-29-2008, 11:43 AM
  #3  
topcat572
Senior Member
MASTER BUILDER
 
Join Date: Nov 2004
Location: Port Sulphur, La.
Posts: 139
Default miss

I dont know about Your electrical issues, but here in the heat, I have never ran anything under a 90 in my 9375.
topcat572 is offline  
Old 06-29-2008, 12:16 PM
  #4  
bigs1975
Member
CRAFTSMAN
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2006
Location: Bastrop,TxBy way of Alabama
Posts: 63
Default

It really feels like the carb is leaning out to me.The 2nd pass all I did was change the shift chip to a 6600.It shifts perfect in the burnout.I need to look at the recall on my tach to see where it went on my last passThis carb is an old 8897.The one before they went to the taller main body and smooth top.
A guy told me last night to take the timing down to about 31*-32* and jet the carb up.So I jetted up the caeb and left the timing at 34*.I can't monitor fuel pressure during the run cause I only have a gauge on the fuel line on the carb.
bigs1975 is offline  
Old 06-29-2008, 07:55 PM
  #5  
bigs1975
Member
CRAFTSMAN
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2006
Location: Bastrop,TxBy way of Alabama
Posts: 63
Default

After looking at the car a little deeper today here's what I found.
The shifter cable popped out of the bracket which explains why it wouldn't go in park on the trailer.And why it wouldn't shift on the 1st and 2nd pass is my best geuss.I found the float levels low on the carb so that should explain the lean popping that was going on.I'm not sure why the floats were low because after getting the new motor in I made sure the floats were right and air mixture was adjusted.
Does this sound right?I was told 31*-32* should be all I need for timing.And the plugs are a little too cold.They are Autolite AR3933.I was told to go with Ar3934.What jet size should be about right for this motor in texas heat?
bigs1975 is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service