misfire @ cruising speeds MSD digital E curve dist.

Old 06-29-2008, 09:40 AM
  #1  
rabiddawg
Senior Member
DYNO TECH
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2007
Location: Colebrook Connecticut
Posts: 425
Default misfire @ cruising speeds MSD digital E curve dist.

car runs great at idle or full throttle
but cruising at hiway speeds it misfires (kinda like spark scatter)
low backfire in the exhaust aswell.
but if I step into it the motor seems to run pretty good?
I have the digital e curve set up using a MSD6AL aswell.
both got good power from battery.
hooked to the + post on battery.
grounds are both on the valve cover hold down.
btw aluminum heads and intake.
engine grounded to frame and battery -.
ground wire also between the engine block and valve cover hold down where the msd 6AL and digital e curve distributor are grounded.
Seems im not the only one with this issue
I talked to a guy at a carshow and noticed he had same problem with his digital e curve dist
rabiddawg is offline  
Old 06-30-2008, 05:03 PM
  #2  
rabiddawg
Senior Member
DYNO TECH
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2007
Location: Colebrook Connecticut
Posts: 425
Default

bump
rabiddawg is offline  
Old 07-03-2008, 11:00 AM
  #3  
rabiddawg
Senior Member
DYNO TECH
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2007
Location: Colebrook Connecticut
Posts: 425
Default

geez surely with 33 views someone might have a clue?
rabiddawg is offline  
Old 07-03-2008, 11:08 AM
  #4  
hammertime
Senior Member
RACING JUNKIE
 
Join Date: May 2003
Location: Coldwater, MI
Posts: 2,998
Default Re: misfire @ cruising speeds MSD digital E curve dist.

Originally Posted by rabiddawg
car runs great at idle or full throttle
but cruising at hiway speeds it misfires (kinda like spark scatter)
low backfire in the exhaust aswell.
but if I step into it the motor seems to run pretty good?
I have the digital e curve set up using a MSD6AL aswell.
both got good power from battery.
hooked to the + post on battery.
grounds are both on the valve cover hold down.
btw aluminum heads and intake.
engine grounded to frame and battery -.
ground wire also between the engine block and valve cover hold down where the msd 6AL and digital e curve distributor are grounded.
Seems im not the only one with this issue
I talked to a guy at a carshow and noticed he had same problem with his digital e curve dist
I will take a stab at just something I see when reading what you posted. Keep in mind I do not or have never used a E Curve Dist.

grounds are both on the valve cover hold down.
ground wire also between the engine block and valve cover hold down

Could be wrong here but try running the ground straight to the chassis, better safe then sorry for sure, a ground issue can cause all kinds of issues.
hammertime is offline  
Old 07-03-2008, 06:58 PM
  #5  
lively
Senior Member
RACING JUNKIE
 
lively's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: ILLINOIS
Posts: 2,191
Default

IF YOU HAVE ANY/ ANY/ANY CORROSION BETWEEN THE HOLD DOWN BRACKETS AND THE OTHER GROUND WIRE TO THE BLOCK YOU ARE NOT DOING IT ANY GOOD

UNLIKE METALS WILL CAUSE PROBLEMS AT TIMES[ALUMINUM AND CAST IRON!!]
RUN THE GROUND STRAIGHT TO THE FRAME AND TRY THAT 8) 8)
LIVELY
lively is offline  
Old 07-04-2008, 03:12 PM
  #6  
rabiddawg
Senior Member
DYNO TECH
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2007
Location: Colebrook Connecticut
Posts: 425
Default

I think I found the problem
stripped out negative battery terminal connection
(it was barely on)
rabiddawg is offline  
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service