Howard's Cams

Old 02-01-2008, 10:42 AM
  #1  
Tod74
Senior Member
RACING JUNKIE
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 4,143
Default Howard's Cams

Anyone ever use a cam from Howard's? I had never heard of them but they have one that I think will work well with my engine and rpm range...just wondering if they were any good.
Tod74 is offline  
Old 02-01-2008, 01:15 PM
  #2  
fla1976
Senior Member
RACING JUNKIE
 
fla1976's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 1,533
Default Howards Cams

Howards has been around since the 60's and possibly the 50's. They are more well known for their aluminum rods. A friend of mine ran them in his SBC in the 60's, he was very satisfied with them. Don't know anything about their cams. They probably have a website out there somewhere. You could try searching on dogpile.com
fla1976 is offline  
Old 02-01-2008, 03:22 PM
  #3  
Tod74
Senior Member
RACING JUNKIE
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 4,143
Default

Yeah I have been to their website. Their cams are quite a bit cheaper in price than others that's why I asked if they were any good. I didn't look at them for the cost I just saw a cam they had that I liked and didn't want to buy a turd.
Tod74 is offline  
Old 02-01-2008, 07:48 PM
  #4  
dragsterdoug
Junior Member
SHOW GUEST
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 8
Default Howard Cams

I have run a Howard Cam for the last 3 years. No problems
It is a solid roller.
Doug Howard (no relation, honest)
dragsterdoug is offline  
Old 02-01-2008, 09:24 PM
  #5  
Tod74
Senior Member
RACING JUNKIE
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 4,143
Default Re: Howard Cams

Originally Posted by dragsterdoug

Doug Howard (no relation, honest)
suuurrreee. :wink:
Tod74 is offline  
Old 02-02-2008, 10:39 AM
  #6  
ronmiller
Junior Member
SHOW GUEST
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 5
Default Howard's Cams

I have one running in a SBC, 350 .060 flat top, Its a solid lifter cam. The cam works great and sounds mean. You can hear the car/engine coming and going for a quarter mile in either direction. The car has run 12:00's at 110 m.p.h. I would not hesitate to use another grind from them. The Howard's lower priced cams are not ground by them, they are re boxed. They will do a custom grind for you, but their again I do not think they actually grind them.

92Camaro
ronmiller is offline  
Old 02-03-2008, 03:37 AM
  #7  
altereddoug
Member
JOURNEYMAN
 
Join Date: Jan 2004
Location: illinois
Posts: 31
Default

I purchased a howards 7/4 swap two years ago and was very happy with it. Good tech support
altereddoug is offline  
Old 02-04-2008, 04:25 PM
  #8  
bison768
Junior Member
SHOW GUEST
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 1
Default HOWARDS

HOWARDS IS LOCATED IN THE SAME BUILDING WITH COMPETITION PRODUCTS , IN OSHCOSH WISCONSIN. THE SAME DOOR!!!
WE HAVE USED BOTH THEIR SOLID CAMS AND THEIR MECHANICAL ROLLERS. NEVER HAD BAD LUCK WITH THEM.
WE ALSO HAVE ONE OF HOWARDS PRO CRANKS IN OUR 430 SBC,
800 HP , GREAT CRANKSHAFT !!!!!!!!
OUR MOTOR BUILDER IS 20 MILES FROM THEM IN APPLETON WI.
I WONDER IF HE USES THEIR SPECIAL GRINDS!?!?!
WE HAVE STOPPED BY AND PURCHASED PARTS , WALKINS ARE WELCOMED, VERY FRIENDLY AND KNOWLEDGABLE STAFF!!!!!!!!
bison768 is offline  
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service