milky oil with toilet

Old 12-31-2007, 05:56 AM
  #1  
jim383
Member
JOURNEYMAN
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2006
Location: alabama
Posts: 33
Default milky oil with toilet

is something wrong or is this normal,everthing is new except the toilet.it seems to be putting too much fuel in the oil.it's a 388 sbc.,edelbrock alum.headed,barrel valve set at 28%,#31 jet's.#95 pill.ive not run the car yet so i don't know the egt,just got the motor done so i can crank it and let it run.i run the motor most every weekend to keep it fresh but it takes 2 gallon's of alke. to get it up to 150 weter temp.then my oil is 1/4 quart over full.the toilet had not been run in 4 yrs bofore i bought it maybe the barrel valve need's rebuilt.
jim383 is offline  
Old 12-31-2007, 07:45 AM
  #2  
OneBadGMC
Senior Member
RACING JUNKIE
 
Join Date: Sep 2007
Location: Belleville, IL
Posts: 658
Default

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaay to rich at idle. Lean the barrel valve down a LOT.

Barrel valves have nothing except o-rings that will wear. If they dry out, you'll have fuel leaks all over the barrel valve.
OneBadGMC is offline  
Old 12-31-2007, 12:12 PM
  #3  
hammertime
Senior Member
RACING JUNKIE
 
Join Date: May 2003
Location: Coldwater, MI
Posts: 2,998
Default

Originally Posted by OneBadGMC
Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaay to rich at idle. Lean the barrel valve down a LOT.

Barrel valves have nothing except o-rings that will wear. If they dry out, you'll have fuel leaks all over the barrel valve.


Dead on with that post !!
hammertime is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service