Cam Button in a SB Chevy.......

Old 06-30-2007, 10:19 AM
  #1  
Rick121
Junior Member
APPRENTICE
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 11
Default Cam Button in a SB Chevy.......

Is a cam button necessary in a sb chevy with a roller cam and a double roller timing chain?
Rick121 is offline  
Old 06-30-2007, 11:31 AM
  #2  
bjuice
Administrator
RACING JUNKIE
 
bjuice's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Greenville s.c.
Posts: 3,239
Default

its not neccessary to operate but its good to have to keep the cam from walking forward...very inexpensive insurance...WHY NOT HAVE ONE?

Brian
__________________
Bjuice..

"I'M YOUR HUCKLEBERRY ! "
bjuice is offline  
Old 06-30-2007, 11:49 AM
  #3  
Rick121
Junior Member
APPRENTICE
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 11
Default

Thanks for the reply.I've been away from the drag racing stuff for awhile. (10 years LOL) When I built my motors back then i just used solid lift cams.Trying to get with the times and try a roller.I have the cam button already but just finished installing the timing cover and balancer and it hit me...LOL.Thanks again....I'll pull the stuff back off and install it.Like you said its cheap insurance why not.
Rick121 is offline  
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service