Drag Racing Frustration!! Car Trouble

Old 08-16-2009, 05:05 PM
  #1  
sstougard
Junior Member
APPRENTICE
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2004
Location: Nebraska
Posts: 11
Default Drag Racing Frustration!! Car Trouble

Ok, I am a typical guy and I hate asking for help, but I am totally dumbfounded. My car has an odd problem and any suggestions would be great!

I can make three perfect burnouts (Usually) then the third run it begins to mess up. When I am at the line waiting for the lights to finish the RPM begins to drop. My foot is in it all the way and I am against the Trans Brake at 5500. By the time the light goes green it nearly idles off the line. Then about 10 to 20 feet out it runs like a bat out of hell again.

I have replace my fuel Reg, fuel pump and it still does it. I was grabbing at straws and put in a new converter and it still does it. The motor is has only 15 pass's on it and half of those were with the wierd issue. I rewired the car etc. I am about to freaking lose it! Any help out there? Hell, and witch doctors out there?
sstougard is offline  
Old 08-16-2009, 05:11 PM
  #2  
bbchevy
Senior Member
RACING JUNKIE
 
Join Date: Mar 2003
Location: Fountain,MICHIGAN
Posts: 856
Default Re: Drag Racing Frustration!! Car Trouble

Originally Posted by stoug
Ok, I am a typical guy and I hate asking for help, but I am totally dumbfounded. My car has an odd problem and any suggestions would be great!

I can make three perfect burnouts (Usually) then the third run it begins to mess up. When I am at the line waiting for the lights to finish the RPM begins to drop. My foot is in it all the way and I am against the Trans Brake at 5500. By the time the light goes green it nearly idles off the line. Then about 10 to 20 feet out it runs like a bat out of hell again.

I have replace my fuel Reg, fuel pump and it still does it. I was grabbing at straws and put in a new converter and it still does it. The motor is has only 15 pass's on it and half of those were with the wierd issue. I rewired the car etc. I am about to freaking lose it! Any help out there? Hell, and witch doctors out there?
SURE Sounds Like a FUEL ISSUE?
Maybe a Pick-Up Problem?
What type of Cell do you have,and where is the Pick-Up Located?
Later
Greg 8)
bbchevy is offline  
Old 08-16-2009, 05:15 PM
  #3  
sstougard
Junior Member
APPRENTICE
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2004
Location: Nebraska
Posts: 11
Default

I never thought of a cell problem. I run an 5 Gal RCI. Heck I am willing to try anything at this point. I appreciate your help. The cell has been the same one I have ran for years, what could go wrong with it? Kind of funny, everytime I think I have broken everything made racing I find something new to bust. lol
sstougard is offline  
Old 08-16-2009, 05:20 PM
  #4  
DirkaDirka
Senior Member
RACING JUNKIE
 
DirkaDirka's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Clarksville, TN
Posts: 1,951
Default

Well here is another forum on here form someone losing rpm also. I dontknow if this will help but it might have diff points to check that might work for you.

http://forums.racingjunk.com/viewtopic.php?t=11158
DirkaDirka is offline  
Old 08-16-2009, 05:26 PM
  #5  
sstougard
Junior Member
APPRENTICE
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2004
Location: Nebraska
Posts: 11
Default

Reading it now, btw great line...."it is always fun ..." LMAO
sstougard is offline  
Old 08-17-2009, 08:57 AM
  #6  
CamBirdRacing
Senior Member
DYNO OPERATOR
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 510
Default

Originally Posted by stoug
I never thought of a cell problem. I run an 5 Gal RCI. Heck I am willing to try anything at this point. I appreciate your help. The cell has been the same one I have ran for years, what could go wrong with it? Kind of funny, everytime I think I have broken everything made racing I find something new to bust. lol

Vent could be clogged up!?
CamBirdRacing is offline  
Old 08-17-2009, 12:07 PM
  #7  
fla1976
Senior Member
RACING JUNKIE
 
fla1976's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 1,535
Default RPM

X2 on the plugged vent, maybe a Mud Dauber?!! :shock:
fla1976 is offline  
Old 08-17-2009, 12:48 PM
  #8  
ashbros
Senior Member
RACING JUNKIE
 
Join Date: Nov 2004
Location: St. Louis, Missouri
Posts: 663
Default

Are you running alcohol?

Injection or Carburated?

If alcohol, when was the last time you cleaned out your fuel filter and blew out the fuel lines?? Removed and cleaned the injectors?
ashbros is offline  
Old 08-18-2009, 06:42 AM
  #9  
oldandtired
Senior Member
RACING JUNKIE
 
oldandtired's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Sugar Hill, GA
Posts: 1,374
Default Re: RPM

Originally Posted by fla1976
X2 on the plugged vent, maybe a Mud Dauber?!! :shock:
I have a farm truck that does not get driven often and had a dirt dauber block up the vent tube on the turbo 350. You would not believe the mess when the trans heated up and fluid came spitting out of the full tube.
Dave
oldandtired is offline  
Old 08-18-2009, 10:38 AM
  #10  
sstougard
Junior Member
APPRENTICE
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2004
Location: Nebraska
Posts: 11
Default

It is an 1150 Doninator on gas.

Checked the vent line, it was plugged up with a little crap. But took it out and brought it up against the converter and brake and it did it again. And my daughter wonders why I am losing my hair!!!





Originally Posted by ashbros
Are you running alcohol?

Injection or Carburated?

If alcohol, when was the last time you cleaned out your fuel filter and blew out the fuel lines?? Removed and cleaned the injectors?
sstougard is offline  

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -