trans rebuild and lost 4 mph and a .10?

Old 11-29-2012, 04:55 PM
  #11  
TS1955
Senior Member
DYNO OPERATOR
 
Join Date: Aug 2007
Location: Lost Creek, WV
Posts: 533
Default

Originally Posted by fla1976
Your converter may be going bad. Lower mph and more rpms. JMO
X2...Something to look at.

TS1955
TS1955 is offline  
Old 12-01-2012, 02:25 PM
  #12  
etchison
Member
CRAFTSMAN
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2008
Location: racine wisconsin
Posts: 50
Default

same motor just freshed it. rings,bearings,oilpump. value springs. i think im going to have a new convertor done. the one in the car has been cut apart a few times and about 250 passes on it
etchison is offline  
Old 12-02-2012, 03:37 AM
  #13  
shawnp
Senior Member
RACING JUNKIE
 
Join Date: Mar 2003
Location: Ohio
Posts: 937
Default

If all is the same in the fresh motor, then yes, you are going to need to pull the converter.
shawnp is offline  
Old 12-02-2012, 12:18 PM
  #14  
hammertime
Senior Member
RACING JUNKIE
 
Join Date: May 2003
Location: Coldwater, MI
Posts: 2,998
Default

Originally Posted by etchison
fluid level is good. i actually slightly overfill it than drain the overflow for the fist few passes. i thing i forgot to mention is the motor is going though the traps about 400 rpms higher than it did before. as far as cluthes and such? let i said had a shop do it. i should call and ask him.
400 rpm change, you sure he didnt change the converter feed in the pump, which also would change the converter a bunch also rpm wise.
hammertime is offline  
Old 12-05-2012, 06:01 PM
  #15  
etchison
Member
CRAFTSMAN
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2008
Location: racine wisconsin
Posts: 50
Default

ill have to ask him
etchison is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -