First runs with new car!

Old 06-23-2009, 05:39 AM
  #21  
hammertime
Senior Member
RACING JUNKIE
 
Join Date: May 2003
Location: Coldwater, MI
Posts: 2,998
Default

Originally Posted by Xrated1
Read the rule book!! rpm based automatic shifters are PROHIBITED.
maybe out of a delay box but thats it ...
hammertime is offline  
Old 06-23-2009, 06:27 AM
  #22  
kod99
Senior Member
MASTER BUILDER
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2008
Location: Red Deer, AB Canada
Posts: 213
Default

Originally Posted by hammertime
I'd bet its shifting correct just not reading correct in the mega 450 box.

I'll bet you end up atleast at 2.00 seconds also at shift time
I'm heading out for a test and tune again this Friday. I will set the shift point to 2.0 seconds and see how things go. Thanks.
kod99 is offline  
Old 06-23-2009, 06:34 AM
  #23  
hammertime
Senior Member
RACING JUNKIE
 
Join Date: May 2003
Location: Coldwater, MI
Posts: 2,998
Default

Originally Posted by kod99
Originally Posted by hammertime
I'd bet its shifting correct just not reading correct in the mega 450 box.

I'll bet you end up atleast at 2.00 seconds also at shift time
I'm heading out for a test and tune again this Friday. I will set the shift point to 2.0 seconds and see how things go. Thanks.
Is your replay tach hooked up ?

hit setup untill you get to a screen with juse a tach and a 00.00 on it for digits below the tach, there will be nothing on the bottom of this screen and will look empty compared to other screens. Push the up arrow, watch it untill you see what rpm it shifted at @ 1.75 seconds I'll bet 6600ish
hammertime is offline  
Old 06-23-2009, 10:30 AM
  #24  
vega34
Senior Member
SENIOR BUILDER
 
Join Date: May 2008
Location: east tn
Posts: 114
Default

Originally Posted by Xrated1
Read the rule book!! rpm based automatic shifters are PROHIBITED.

then i guess you can't shift off a rpm act.switch either right,,,,,steve
vega34 is offline  
Old 06-23-2009, 08:03 PM
  #25  
kod99
Senior Member
MASTER BUILDER
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2008
Location: Red Deer, AB Canada
Posts: 213
Default

Originally Posted by hammertime
Originally Posted by kod99
Originally Posted by hammertime
I'd bet its shifting correct just not reading correct in the mega 450 box.

I'll bet you end up atleast at 2.00 seconds also at shift time
I'm heading out for a test and tune again this Friday. I will set the shift point to 2.0 seconds and see how things go. Thanks.
Is your replay tach hooked up ?

hit setup untill you get to a screen with juse a tach and a 00.00 on it for digits below the tach, there will be nothing on the bottom of this screen and will look empty compared to other screens. Push the up arrow, watch it untill you see what rpm it shifted at @ 1.75 seconds I'll bet 6600ish
Yes the replay tach function is hooked up. I reviewed last Friday to see when the shift was being made. I will check it after every run next time out.
kod99 is offline  
Old 07-12-2009, 05:09 PM
  #26  
kod99
Senior Member
MASTER BUILDER
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2008
Location: Red Deer, AB Canada
Posts: 213
Default

Just wanted to thank you all for your help. I set the box to bracket mode this weekend and have so far figured out the delay (most of my lights were 0.0?? and even had a 0.003) and shift point portion. I'm taking baby steps and will post here for more help as I get into the finer points of the Mega 450. Thanks again!
kod99 is offline  
Old 07-14-2009, 06:06 AM
  #27  
kod99
Senior Member
MASTER BUILDER
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2008
Location: Red Deer, AB Canada
Posts: 213
Default

I think I made another error with the delay box last weekend. I turned off the SLE function. I wasn't launching as hard as I thought I should and was wondering why. Was I not getting up on the two step without the SLE turned on? When I was on the trans brake the car would only rev to about 2300 RPM and never seemed to come up to 6800 RPM before launch. Any input would be appreciated.
kod99 is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service