car bogs leaving line

Old 11-05-2007, 02:33 AM
  #11  
alleyk
Junior Member
APPRENTICE
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 16
Default

tod i do both, only happens when foot braking, i leave on a pro brake at 5400 and thiers no problem,just curious to know why on foot braking i have this problem.
alleyk is offline  
Old 11-05-2007, 02:37 AM
  #12  
alleyk
Junior Member
APPRENTICE
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 16
Default

cepx111 my last reply is for u as well
alleyk is offline  
Old 11-05-2007, 04:04 AM
  #13  
davis419b
Senior Member
EXPERT BUILDER
 
Join Date: Jul 2005
Location: Wylie,Texas
Posts: 276
Default

Im not sure what fuel you are running but can you deck the throttle while just setting in the pits without the hesitation?
davis419b is offline  
Old 11-05-2007, 02:02 PM
  #14  
alleyk
Junior Member
APPRENTICE
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 16
Default

running c14,when i deck throttle in the pits it doe's hesitate
alleyk is offline  
Old 11-05-2007, 03:59 PM
  #15  
davis419b
Senior Member
EXPERT BUILDER
 
Join Date: Jul 2005
Location: Wylie,Texas
Posts: 276
Default

I run alcohol and when mine wont deck clean i have to adjust the 4 corner ilde screws to richen it up so it will deck clean, shoudnt be any different with gas!
davis419b is offline  
Old 11-05-2007, 05:34 PM
  #16  
hammertime
Senior Member
RACING JUNKIE
 
Join Date: May 2003
Location: Coldwater, MI
Posts: 2,998
Default

Originally Posted by davis419b
I run alcohol and when mine wont deck clean i have to adjust the 4 corner ilde screws to richen it up so it will deck clean, shoudnt be any different with gas!
I agree its likely in the idle screws. A guy that pitted next to me @ norwalk this year had same issues and ended up being the idle screws.
hammertime is offline  
Old 11-06-2007, 01:27 PM
  #17  
alleyk
Junior Member
APPRENTICE
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 16
Default

hey thanks guys i'm going to try adjusting the idle screws ,and see what happens.
alleyk is offline  
Old 11-06-2007, 01:30 PM
  #18  
SST4530
Senior Member
DYNO TECH
 
Join Date: Feb 2004
Location: Leonard, Texas
Posts: 414
Default

I think I would lean more toward accelerator pump, pump cam, and squirter size. Be sure when foot braking your not using all the pump shot when stalling at the line. also if your not running 50 cc accelerator pump on the front get one.

Don't need it with trans brake, but foot brake it's a must.
SST4530 is offline  
Old 11-26-2007, 10:18 AM
  #19  
youtellme
Junior Member
SHOW GUEST
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 1
Default

spring on the rear pump is too loose.
youtellme is offline  
Old 11-26-2007, 06:38 PM
  #20  
fishman1
Senior Member
MASTER BUILDER
 
Join Date: Dec 2005
Location: alberta,canada
Posts: 166
Default

Originally Posted by alleyk
538 gears,12to1 comp,6000 stall.
with only 12/1cr why r u running c14 just curious....r u turning high rpms

as i have 13.5 cr and i use c12 will no issues and timing at 40 degrees total
fishman1 is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service