Updated Pictures of My new Car !!

Old 03-04-2007, 02:04 AM
  #121  
chevguy65
Senior Member
RACING JUNKIE
 
Join Date: Sep 2005
Location: ID
Posts: 1,124
Default

Very impressive numbers!!!!!!
chevguy65 is offline  
Old 03-04-2007, 06:11 AM
  #122  
ImBack
Senior Member
MASTER BUILDER
 
Join Date: Jan 2007
Location: Shelbyville Indiana
Posts: 139
Default

Good numbers! You sure thats just a 548? LOL
ImBack is offline  
Old 03-10-2007, 05:59 AM
  #123  
matt1320
Junior Member
SHOW GUEST
 
Join Date: Jan 2004
Location: So. Charleston, OH
Posts: 9
Default

Gorgeous car man. I love it. Will have to consider Powerchassis if I have a new dragster built one of these days. Good luck to all this year!!!
matt1320 is offline  
Old 03-13-2007, 08:22 AM
  #124  
hammertime
Senior Member
RACING JUNKIE
Thread Starter
 
Join Date: May 2003
Location: Coldwater, MI
Posts: 2,998
Default

thanks Matt Powerchassis has been coming on strong as of late selling cars extremly nice cars for the money !!'









hammertime is offline  
Old 03-13-2007, 02:00 PM
  #125  
matt1320
Junior Member
SHOW GUEST
 
Join Date: Jan 2004
Location: So. Charleston, OH
Posts: 9
Default

Looks like you are about ready!!! Mine is sitting in the trailer waiting on the first nice day to go. I am having some serious issues sitting and waiting!!!!!!! LOL.
matt1320 is offline  
Old 03-20-2007, 02:30 PM
  #126  
hammertime
Senior Member
RACING JUNKIE
Thread Starter
 
Join Date: May 2003
Location: Coldwater, MI
Posts: 2,998
Default

Got it on the scales yesterday

1890lb with me in it and everything on it.
1710lb without me
1687 without the full nitrous bottle on it.
front half of the car was 440lbs 25.7% of the weight
back half of car was 1270lbs 74.3% of the weight
front left was 224
front right was 217
left rear was 628
right rear 641

This includes everything but a few fittings for the vacuum pump. Complete NX system, air compressor, horn,12v fan, napa gel battery, all chrome, body panels, paint, everything you can think of is on the car. Fuel cell 3/4 full also.

Not to bad for everything on there I thought, @ 960hp it still should run 4.7's
hammertime is offline  
Old 03-20-2007, 02:37 PM
  #127  
ImBack
Senior Member
MASTER BUILDER
 
Join Date: Jan 2007
Location: Shelbyville Indiana
Posts: 139
Default

VERY NICE!!! Where you been lately? Did you go to Tenn-Tuck?
ImBack is offline  
Old 03-20-2007, 03:51 PM
  #128  
hammertime
Senior Member
RACING JUNKIE
Thread Starter
 
Join Date: May 2003
Location: Coldwater, MI
Posts: 2,998
Default

I sure did, drove a friend of mines car. I did ok 1st day then had a silly light not sure where it came from. Ended up being a broken t-brake solenoid plunger but it took us 2 days and about 20 passes to figure it out. I had a good time though, car was fast [email protected] sure was a good ride. I should be able to get mine out this saturday down @ bunkerhill for some testing, hope to see some parts that havent showed yet.
hammertime is offline  
Old 03-20-2007, 06:24 PM
  #129  
ImBack
Senior Member
MASTER BUILDER
 
Join Date: Jan 2007
Location: Shelbyville Indiana
Posts: 139
Default

Good Luck,nice ride!
ImBack is offline  
Old 04-07-2007, 01:23 PM
  #130  
hammertime
Senior Member
RACING JUNKIE
Thread Starter
 
Join Date: May 2003
Location: Coldwater, MI
Posts: 2,998
Default

Alright guys here is the info on the car. More info at the bottom


1st pass, 4200 launch, 15 idle on vacuum gauge, 6lbs on fuel pressure on t-brake, 30 degrees timing, I got out of it a bit around 300ft track was very cold.
60ft 1.1151
594-4.6890
1/8th-5.0171
MPH-137.15
1/4-7.9170
mph-166.11 again I lifted before 1/4

2nd pass same setup as before
60- 1.1151
594-4.6767
1/8-5.0051
mph-137.04
I left off at 1/8th mile

3rd pass, I changed the chip from 4200 to 5200
60-1.0941
594-4.6251
1/8-4.9502
mph-138.43
1/4-7.8192
mph-169.11

4th pass, I put it on the spray, 100 hp, taking out 4 degrees timing, turned on at 00.20 off at 00.80, this was a test to make sure everything was working.
60ft-1.0687
594-4.5761
1/8-4.8999
mph-138.97
I again lifted at 1/8th

5th pass- same as above but nitrous on @ 00.50 off at 03.50
60-1.0860
594-4.5218
1/8-4.8378
mph-142.41
again lifted at 1/8th

6th pass, I took the fuel pressure up to 9 lbs on t-brake, and vacuum was 11 at idle. I switched lanes on this pass
60-1.1090
594-4.6732
1/8-4.990
mph-138.09
1/4-7.8541
mph-169.83


Now onto the problems. I thought it was driving through the convertor all day and I thought the car was not making any power through the middle.
I also thought I could hear what seemed to be a header gasket leaking making what sounded to be a miss. After further inspection after I got it home the # 2 plug was not firing at all causing the miss I was hearing.. I took my convertor out and put my spare in, the sprag is likely out of the one that was in there.

I put new plugs, wires, cap, rotor and coil on along with the conv change.
New conv is a 5800 stall and the old one was 6200. Both are 9" convs.
I also have another spare to try if I feel this is no better, its a TSI super 8 9" spragless 6000 stall. I feel the power I was losing was from the spark plug bug no way to tell untill I go to the track. This weekend was a freeze out, 25 and snow here. Hopefully next weekend I can get it back out and find out if what I changed helps.

Plus side, the car drives awesome, my lights were very good and consistent. If you notice the 60ft's on the first 2 passes on brand new tires on a cold cold track were identical, these were the only 2 passes I wasnt changing anything.
hammertime is offline  

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -