MSD RPM PROBLEM

Old 03-08-2009, 04:23 PM
  #1  
gullion454
Member
MASTER JOURNEYMAN
Thread Starter
 
Join Date: May 2003
Posts: 35
Default MSD RPM PROBLEM

I have a MSD RPM activated switch that I am hooking up to a Biondo electric shifter and I can't get the solenoid to latch. I downloaded a wiring diagram from MSD but I was wondering if anyone had any tips on what I might be doing wrong? Thanks.
gullion454 is offline  
Old 03-10-2009, 10:43 AM
  #2  
dparker
Senior Member
RACING JUNKIE
 
Join Date: Jun 2003
Location: Hobbs, NM
Posts: 842
Default

Are you running your wire to the ground side of the silenoid?
dparker is offline  
Old 03-10-2009, 01:22 PM
  #3  
gullion454
Member
MASTER JOURNEYMAN
Thread Starter
 
Join Date: May 2003
Posts: 35
Default

I ran the yellow wire of the MSD Switch to the black wire of the solenoid and a 12v hot wire to the red wire on the the solenoid.
gullion454 is offline  
Old 03-10-2009, 02:59 PM
  #4  
dparker
Senior Member
RACING JUNKIE
 
Join Date: Jun 2003
Location: Hobbs, NM
Posts: 842
Default

I believe the grey wire breaks a ground and the yellow makes a ground. Usually on air shifters the RPM atvtd switch makes a ground to make the silenoid activate and on electric, especially spring loaded silenoids, they make a connection to hold it down then the RPM activated switch breaks the ground to release the spring loaded silenoid.
dparker is offline  
Old 03-10-2009, 08:14 PM
  #5  
gullion454
Member
MASTER JOURNEYMAN
Thread Starter
 
Join Date: May 2003
Posts: 35
Default

ok great. i guess i will give it another shoot. thanks for your help.
gullion454 is offline  
Old 03-11-2009, 04:27 PM
  #6  
gullion454
Member
MASTER JOURNEYMAN
Thread Starter
 
Join Date: May 2003
Posts: 35
Default

i switched the yellow wire for the grey and it works great. thank you for your help!
gullion454 is offline  
Old 03-11-2009, 07:25 PM
  #7  
dparker
Senior Member
RACING JUNKIE
 
Join Date: Jun 2003
Location: Hobbs, NM
Posts: 842
Default

Originally Posted by gullion454
i switched the yellow wire for the grey and it works great. thank you for your help!

Super now wait till I send you my bill. :lol: :lol: :wink:
Its always makes me feel good to be alittle help. Where do you race at and what are you running?
dparker is offline  
Old 03-12-2009, 05:30 PM
  #8  
gullion454
Member
MASTER JOURNEYMAN
Thread Starter
 
Join Date: May 2003
Posts: 35
Default

we race at the coles county dragway in charleston, il. its just a little 1/8th mile track. here is a my race space for some pics:

http://www.racingjunk.com/profile/12170

its a '95 s-10, 360ci sbc, powerglide, backhalved with a ford 9" 4:88 gear. last year we ran in the 7.40s and this year we are looking for even lower 7's and hopfully get consistent with the new shifter.

thanks again for your help.
gullion454 is offline  
Old 03-12-2009, 09:14 PM
  #9  
dparker
Senior Member
RACING JUNKIE
 
Join Date: Jun 2003
Location: Hobbs, NM
Posts: 842
Default

You live just 70 miles from where I was born. I was born in Lawerenceville,Ill., and have alot of family that live in Flatrock. After I looked at your racespace I saw that I had you on my friends list, not that I have to many of those. I really like your truck. If I can help in any way fill free to pm me. If its to detailed I'll shoot you my cell # and we can talk about it over the phone. take care....... :wink:
dparker is offline  
Old 03-13-2009, 06:05 PM
  #10  
gullion454
Member
MASTER JOURNEYMAN
Thread Starter
 
Join Date: May 2003
Posts: 35
Default

awesome! thanks again for the help.
gullion454 is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -