Results 1 to 9 of 9

Thread: transmission problem

  1. #1
    Junior Member SHOW GUEST
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    4

    transmission problem

    I have a powerglide which I recently rebuilt. We put in a new 588 bbc, and new converter. When motor comes up close to stall, the car breaks loose. won't do it at lower rpm. Any help as to where I should look, please let me know.

  2. #2
    Senior Member RACING JUNKIE TheYellaBrick's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Emmett, Idaho
    Posts
    7,334

    Just to confirm terminology;
    What exactly do you mean by 'the car breaks loose' ?
    TRUTH is HATE
    to those who
    HATE TRUTH

    God Bless our folks in uniform
    "We the People, have your backs"
    http://www.racingjunk.com/profile/279898

  3. #3
    Junior Member SHOW GUEST
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    4
    when the transbrake is set and i am trying to stall test the converter the car moves forward at 6000 rpm it will not do it at 5000. i dont know where to look to try and diagnose the problem.

  4. #4
    Senior Member SENIOR BUILDER
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Tukwila, WA
    Posts
    115
    How many reverse clutches? sounds like reverse clutches not holding.

  5. #5
    Junior Member SHOW GUEST
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    4

    Transmission problems

    What I mean is the car trys to move with the brake set, It has 5 clutches in reverse. Thanx

  6. #6
    Senior Member RACING JUNKIE
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    La.
    Posts
    2,890
    Might correct the problem by re-adjusting the band, instead of backing off 3 1/2 turn try 3 turns.

    Just a thought :?:

    Zip.

  7. #7
    Senior Member DYNO OPERATOR
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Lost Creek, WV
    Posts
    533
    Sounds like you might have a worn pump and not producing enough pressure.

    TS1955

  8. #8
    Senior Member DYNO OPERATOR
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Rifle Colorado
    Posts
    585
    Did you check what we talked about the other day? If you need any help, you know I'm less than a mile and a phone call away...

    Johnny

  9. #9
    Junior Member SHOW GUEST
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    4

    transmission problems

    ok guys, found the problem, it was in the valve body, I fixed it. Thanks for everyones input.

  10. Racing Junk


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Copyright © 2005-2016 RacingJunk.com All Rights Reserved.

Designated trademarks and brands are the property of their respective owners. Use of this Web site constitutes acceptance of the RacingJunk.com
Terms of Use, Classifieds Disclaimer, Privacy Policy, and Cookie Policy