Results 1 to 8 of 8

Thread: keep breaking tranny mounts on 94 camaro v8

  1. #1
    Senior Member MASTER BUILDER
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    173

    keep breaking tranny mounts on 94 camaro v8

    my beuudy broke about 6 motormounts on his slightly modified stoick v8 engine in his 94 camaro. is there some reason for this or a factory problem that he should know about. any suggestions thanks chevy art

  2. #2
    Senior Member MASTER BUILDER
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    173

    broken traqnny mounts

    meant to say tranny mounts in the above post, and not the motor mounts thanks chevy art

  3. #3
    Senior Member RACING JUNKIE DirkaDirka's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Clarksville, TN
    Posts
    1,954
    Are the motor mounts good?? What part of the tranny mount is he breaking?
    Its all fun and games till someone loses a nut!

    http://www.racingjunk.com/profile/400466

  4. #4
    Senior Member RACING JUNKIE
    Join Date
    May 2006
    Posts
    2,044
    I seen this alot in them camaro's - I don't know what it is but they break trans mounts often, if you start making any big power with the motor the problem only gets worse.

    A friend of mine finally ended up putting a poly urethane mount in his 95 Z/28, hasnt broke that one, not yet anyway.

    Cp
    ***IN GOD WE TRUST***

  5. #5
    Senior Member RACING JUNKIE
    Join Date
    May 2003
    Location
    Coldwater, MI
    Posts
    2,998
    Quote Originally Posted by cepx111
    A friend of mine finally ended up putting a poly urethane mount in his 95 Z/28, hasnt broke that one, not yet anyway.

    Cp
    there is the fix for the issue most the time
    David Lanning
    IHRA NHRA 387B

    Fleenor Racing Transmission
    419-280-1406
    Lanning Electric
    Complete Drag Car Wiring
    APD Race Engines
    www.apdracing.com

  6. #6
    Senior Member MASTER BUILDER
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    173

    broken motor mounts

    thanks guys for instant response. i will as him obout the motor mounts and what part of tranny mount he is breaking. i told him to use the posyurethane tranny mount, but he said they are too stiff, but i think he has to go to one of those to solve the problem thanks again chevy art

  7. #7
    Senior Member MASTER BUILDER
    Join Date
    May 2003
    Location
    Owingsville, Ky
    Posts
    157
    The torque arm is mounted at the transmission on those cars and that is helping break the transmission mount when the rear is rotating and pushing the torque arm up in the front. The cheaper fix is the poly mount, but aftermarket torque arms and mounting will fix it. I have seen straps made to help limit the upward movement of the transmission to keep from breaking the mount.

  8. #8
    Senior Member DYNO OPERATOR
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    510
    My 94 F/B v-6 keeps breaking them. They are a hydralic setup from the factory. POS if you ask me. so now I am driving around with a broken tranny mount. I just don't get on it, makes the tranny hit the tunnel. I need to put a poly one on there. Too Lazy.


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Copyright © 2005-2016 MH Sub I, LLC dba Internet Brands All Rights Reserved.

Designated trademarks and brands are the property of their respective owners. Use of this Web site constitutes acceptance of the RacingJunk.com
Terms of Use, Classifieds Disclaimer, Privacy Policy, and Cookie Policy