Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: LAUNCH STUTTER,PLEASE HELP!!

  1. #1
    Senior Member DYNO OPERATOR
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    496

    LAUNCH STUTTER,PLEASE HELP!!

    CAR STUTTERS ON LAUNCH AND THEN CLEARS UP,DRIVING UP PIT ROAD I CAN HEAR A MISS,I HAVE A 6AL BOX WITH A BLASTER COIL AND A MSD 8555 DISTRIBUTOR.I HAD THE BOX CHECKED LAST YEAR AT A SPEED SHOP WITH MSD'S CHECKER AND IT SAID IT WAS OK. MY CAR WAS DOING THE SAME THING WITH THE OLD MOTOR AND CARB.GOT NEW CARB FOR NEW MOTOR FROM PRO SYSTEMS 2 PASSES AND NOW IT STUTTERS ON LAUNCH.
    IM LOST!!
    MY H2O PUMP,FUEL PUMP,ELECTRIC FAN AND STARTER ARE ALL ON THE SAME REDTOP OPTIMA BATTERY.

  2. #2
    Senior Member RACING JUNKIE
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    ohio
    Posts
    810
    i would start by checking grounds, makeing sure they are good, look for shorts, check fuel system, fuel pressure, fuel line for kinks, good luck.

  3. #3
    Senior Member DYNO OPERATOR
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    496
    DO I NEED A GROUND STRAP FROM THE ENGINE BLOCK TO THE FRAME OR IS THE ONE FROM THE BODY TO MY ALUM.HEAD GOOD ENOUGH.

  4. #4
    Senior Member RACING JUNKIE
    Join Date
    May 2003
    Location
    Coldwater, MI
    Posts
    2,998
    Quote Originally Posted by JEFF69Z28
    DO I NEED A GROUND STRAP FROM THE ENGINE BLOCK TO THE FRAME OR IS THE ONE FROM THE BODY TO MY ALUM.HEAD GOOD ENOUGH.
    I run one to the frame also on each side, grounds are your friend on these things. You do have your coil/dist wires not running together correct ? Have you checked all you plug wires to make sure they are ok ?
    David Lanning
    IHRA NHRA 387B

    Fleenor Racing Transmission
    419-280-1406
    Lanning Electric
    Complete Drag Car Wiring
    APD Race Engines
    www.apdracing.com

  5. #5
    Senior Member DYNO OPERATOR
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    496
    WIRES ARE BRAND NEW ULTRA 40 FROM MOROSO,I USED THE OLD MSD COIL WIRE DID'NT HAVE TIME TO CUT TO LENGHT THE NEW ONE.

  6. #6
    Senior Member MASTER BUILDER
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Napier, New Zealand
    Posts
    230
    The coil wire is going to take a crap before any of the plug wires. Change it.
    It Ain't Over Til Its NOVA - 634ci of S*#t Your Pants!

  7. #7
    there are many things that could cause your car to fall on it's face and then clear up. i agree with what everyone has said but i must add, check on these items as well.

    -fuel pressure?
    -needle and seat clean?
    -check your float level
    -are you running power valves and if so has your car ever back fired thru the carb (must change power valves every time that happens)

    It almost sounds like your carb is loading up on you when you leave the line.

  8. #8
    Senior Member RACING JUNKIE
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Fountain,MICHIGAN
    Posts
    856

    Re: LAUNCH STUTTER,PLEASE HELP!!

    Quote Originally Posted by JEFF69Z28
    CAR STUTTERS ON LAUNCH AND THEN CLEARS UP,DRIVING UP PIT ROAD I CAN HEAR A MISS,I HAVE A 6AL BOX WITH A BLASTER COIL AND A MSD 8555 DISTRIBUTOR.I HAD THE BOX CHECKED LAST YEAR AT A SPEED SHOP WITH MSD'S CHECKER AND IT SAID IT WAS OK. MY CAR WAS DOING THE SAME THING WITH THE OLD MOTOR AND CARB.GOT NEW CARB FOR NEW MOTOR FROM PRO SYSTEMS 2 PASSES AND NOW IT STUTTERS ON LAUNCH.
    IM LOST!!
    MY H2O PUMP,FUEL PUMP,ELECTRIC FAN AND STARTER ARE ALL ON THE SAME REDTOP OPTIMA BATTERY.
    I JUST went Through the Same PROBLEM???
    It was the 6AL Box!
    Changed the Box and the Miss,went with it........................?Go FIGURE?
    Later
    G

  9. #9
    Junior Member SHOW GUEST
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1
    Ive had this problem before in 2 different dragsters....

    In the 1st one it turned out to be a bad Two Step(dont ask me how)

    The 2nd car i tried what i thought was everything and it ended just being that i need some bigger squirters

  10. #10
    Senior Member RACING JUNKIE BEAST477's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Michigan
    Posts
    1,908
    Also if you can get the MSD tester and test with everything hooked up on your car. Then one by one turn on anything electrical you have on the car and see if it misses that way. I chased a similar problem for almost a year. Found it to be my 12 volt fan inside the car.
    BEAST477






    Only a rich man can afford to use cheap parts.

    http://www.racingjunk.com/profile/177549


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Copyright © 2005-2016 RacingJunk.com All Rights Reserved.

Designated trademarks and brands are the property of their respective owners. Use of this Web site constitutes acceptance of the RacingJunk.com
Terms of Use, Classifieds Disclaimer, Privacy Policy, and Cookie Policy