Results 1 to 9 of 9

Thread: just need some input

  1. #1
    Senior Member RACING JUNKIE
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    kingsport tn
    Posts
    1,735

    just need some input

    ok i got a 77 monte with th350 guy who put motor in for me ( just cause wife was having problems with preg) must not have got converter ( B&M Torque Master 1800-2200 stall) in right cause tranny lost all but reverse. got rebuilt long shaft th350 from good friend got bout 100 miles on now it dont wanna leave 1st kick down not hooked up gotta get different bracket motor is 350 puched out 60 over mild 8.75:1 with ported and polished heads roller rockers and if i remember right a 5 something came edelbrock performer intake and holley 600 carb any help would be great

  2. #2
    Senior Member DYNO OPERATOR
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    510
    Is your vacuum modulator hooked up?

  3. #3
    Senior Member RACING JUNKIE
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    kingsport tn
    Posts
    1,735
    as for as i know i gotta get back under it and double check

  4. #4
    Senior Member RACING JUNKIE
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Lenoir City Tennessee
    Posts
    865
    it would still take forward gears with modulator unhooked wouldnt it. just have to wind up motor to get it to shift

  5. #5
    Senior Member DYNO OPERATOR
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    510
    Quote Originally Posted by lookingaround
    it would still take forward gears with modulator unhooked wouldnt it. just have to wind up motor to get it to shift

    correct. Most of the time about when the motor is about to give up.

  6. #6
    Senior Member RACING JUNKIE
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    kingsport tn
    Posts
    1,735
    no its good motor but 100 miles on it when i first drove it had to get rpms up little high or manually shift but now even at about 35 doesnt seem to up shift out of low

  7. #7
    Senior Member DYNO OPERATOR
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    510
    I meant give up on the rpm's. Usually when the cam and heads run out of steam.

    Does it seem to idle high in nuetral? That would be a vacuum hose unhooked.

  8. #8
    Senior Member RACING JUNKIE
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Independence, Missouri
    Posts
    1,188
    Maybe the vacuum hose to his modulator :?: :P
    No matter where you go, there you are.
    **IN GOD WE TRUST**

  9. #9
    Senior Member RACING JUNKIE
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    kingsport tn
    Posts
    1,735
    with the cam my brother put in (orginaly built for a mod (left turn car)) it dont like really idle much at all


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Copyright © 2005-2016 RacingJunk.com All Rights Reserved.

Designated trademarks and brands are the property of their respective owners. Use of this Web site constitutes acceptance of the RacingJunk.com
Terms of Use, Classifieds Disclaimer, Privacy Policy, and Cookie Policy