Results 1 to 7 of 7

Thread: poping on the top end

  1. #1
    Senior Member MASTER BUILDER
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Sweethome, OR
    Posts
    133

    poping on the top end

    I have a 350 sbc with a 671 blower gear drive when I get on it on the top it starts poping and missing lose power but I have to put the power to it whent this happens other wise it runs fine. We pulled the valve covers off and no broken springs there dose not seem to be any bent rods I even changed to plugs can anyone help.
    Thank you
    CPT.RON

  2. #2
    Senior Member RACING JUNKIE
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Hobbs, NM
    Posts
    842

    Re: poping on the top end

    Quote Originally Posted by rsrsfishslayers
    I have a 350 sbc with a 671 blower gear drive when I get on it on the top it starts poping and missing lose power but I have to put the power to it whent this happens other wise it runs fine. We pulled the valve covers off and no broken springs there dose not seem to be any bent rods I even changed to plugs can anyone help.
    Thank you
    CPT.RON
    Are you running a high speed bypass? Probably need a bigger pill in your bypass, as the rpm goes up your pump is probably pumping to much fuel to your engine. Causing you to be way rich, the bigger pill will bypass more making your fuel mixture leaner.

  3. #3
    Senior Member RACING JUNKIE
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    austin texas
    Posts
    729
    can you tell us more about your fuel set up?

  4. #4
    Senior Member MASTER BUILDER
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Sweethome, OR
    Posts
    133
    Just a stock fuel pump was running ok never had it pop before but I reved it up while at a loud pip contest but I think it started before that I have not done anything drifrent to the car or motor
    CPT.RON

  5. #5
    Senior Member RACING JUNKIE
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    La.
    Posts
    2,890
    Couple of things could cause it for sure, since it's a stock pump, i doubt if it's too fat, it would normally be a lean pop, and still could be, if you hit the throttle and it stops that might be because you opening the accelerator pump giving it more gas. The other thing is the distributor may have moved, and retarded a little bit.


    JMO

    Zip.

  6. #6
    Senior Member EXPERT BUILDER
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    potash country
    Posts
    262
    My Altered did the same thing. I run a Enderle methanol injected 434sbc but with no supercharger,just a tunnel ram. It always runs great but when I added nitrous it started popping on the top end. I never added any extra fuel when I installed the nitrous,I just added a single spray bar in the tunnel ram with a 100hp jet and about the 1100ft mark she started popping. To me it was running lean. So maybe your engine is running lean also.
    Just a thought.
    If a 5 lb hammer can't fix it,it must be electrical
    Keep the shiney side up! 8)
    http://www.racingjunk.com/profile/85221

  7. #7
    Senior Member MASTER BUILDER
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Sweethome, OR
    Posts
    133
    Thank all of you for your help we found out that it was the coil I got it wet would not start put a nother one in and the poping stoped
    CPT.RON 8) 8) 8) 8)


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Copyright © 2005-2016 RacingJunk.com All Rights Reserved.

Designated trademarks and brands are the property of their respective owners. Use of this Web site constitutes acceptance of the RacingJunk.com
Terms of Use, Classifieds Disclaimer, Privacy Policy, and Cookie Policy