Results 1 to 5 of 5

Thread: Car is acting up,need some input

  1. #1
    Member CRAFTSMAN
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Bastrop,TxBy way of Alabama
    Posts
    63

    Car is acting up,need some input

    I went to the track last night for some test passes on the new motor.Everything on the motor is the same except the shortblock.Here are my 3 time slips.
    1.48-60ft. 1.49-60ft. 1.50-60ft.
    4.345-330ft. 4.346-330ft. 4.352-330ft.
    7.04--1/8the.t. 6.77--1/8the.t. 6.93--1/8the.t.
    92.27---1/8th mph 100.6 1/8th mph 92.57--1/8th mph
    As you can see it was pretty consistant through the 330ft.On the first and third pass the shift solenoid would not shift.The second pass it did.After it went into high gear it would start to bang out like it goes against the rev limiter.I watched the tach and it would do it at around 6200 on the first pass,I had a 6200 chip in the rpm switch.I changed it to a 6600 chip for the 2nd pass and it did good till about 7200 it would start to bang again.I have a 8000 top end chip in it.I don't know if the carb is leaning out or what.I'm running a 1050 dominator and had 85 jets in it till the 3rd pass.I changed to 88 jets.
    This is a #3145 80 malibu.13.7-1 468 bbc,Brodix cnc proted 2plus heads.Isky 714 roller cam,timing at 34*,Autolite ar3933 plugs,torco 112 fuel.
    Could it be the 2 step acting up?The shifter rpm switch?Any help would be greatly appreciated.
    thanks Shannon.

  2. #2
    Senior Member RACING JUNKIE
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    4,143
    Make a pass without the rpm switch hooked up..shift it by hand. see if it does anything goofy then.

  3. #3
    Senior Member MASTER BUILDER
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Port Sulphur, La.
    Posts
    139

    miss

    I dont know about Your electrical issues, but here in the heat, I have never ran anything under a 90 in my 9375.

  4. #4
    Member CRAFTSMAN
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Bastrop,TxBy way of Alabama
    Posts
    63
    It really feels like the carb is leaning out to me.The 2nd pass all I did was change the shift chip to a 6600.It shifts perfect in the burnout.I need to look at the recall on my tach to see where it went on my last passThis carb is an old 8897.The one before they went to the taller main body and smooth top.
    A guy told me last night to take the timing down to about 31*-32* and jet the carb up.So I jetted up the caeb and left the timing at 34*.I can't monitor fuel pressure during the run cause I only have a gauge on the fuel line on the carb.

  5. #5
    Member CRAFTSMAN
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Bastrop,TxBy way of Alabama
    Posts
    63
    After looking at the car a little deeper today here's what I found.
    The shifter cable popped out of the bracket which explains why it wouldn't go in park on the trailer.And why it wouldn't shift on the 1st and 2nd pass is my best geuss.I found the float levels low on the carb so that should explain the lean popping that was going on.I'm not sure why the floats were low because after getting the new motor in I made sure the floats were right and air mixture was adjusted.
    Does this sound right?I was told 31*-32* should be all I need for timing.And the plugs are a little too cold.They are Autolite AR3933.I was told to go with Ar3934.What jet size should be about right for this motor in texas heat?


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Copyright © 2005-2016 RacingJunk.com All Rights Reserved.

Designated trademarks and brands are the property of their respective owners. Use of this Web site constitutes acceptance of the RacingJunk.com
Terms of Use, Classifieds Disclaimer, Privacy Policy, and Cookie Policy