Results 1 to 7 of 7

Thread: 7al3

  1. #1
    Senior Member RACING JUNKIE
    Join Date
    May 2003
    Location
    Coldwater, MI
    Posts
    2,998

    7al3

    Thinking of switching my 7al2 and retard box out for a 7al3 box with all the built in stuff (lack of room in car). I know the 7al3's used to have a lot of problems, any of you guys using them if so any troubles ?

    thanks
    David Lanning
    IHRA NHRA 387B

    Fleenor Racing Transmission
    419-280-1406
    Lanning Electric
    Complete Drag Car Wiring
    APD Race Engines
    www.apdracing.com

  2. #2
    Senior Member DYNO OPERATOR
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    NC
    Posts
    558
    Im running one ,had one in camaro have one for vette, only thing i had for a problem was when i used the rpm activated switch to work the electric shifter it would shift it at 1/2 the rpm dialed into the box. so i use a seperate rpm act switch. great box, also with that problem it may have been something i did wrong!!!! David.

  3. #3
    Senior Member RACING JUNKIE jmarksdragster's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Florida
    Posts
    635
    Not worth spending the money for. The Digital 6 is a better choice and has as much output as a 7AL. Digital 7 is even better.

  4. #4
    Senior Member RACING JUNKIE
    Join Date
    May 2003
    Location
    Coldwater, MI
    Posts
    2,998
    Quote Originally Posted by jmarksdragster
    Not worth spending the money for. The Digital 6 is a better choice and has as much output as a 7AL. Digital 7 is even better.
    I do like both digitals but my problem with the 6 is no 3 step for burnout chip correct ?

    digital 7 is just to darn much $$ after I buy everything for it.
    David Lanning
    IHRA NHRA 387B

    Fleenor Racing Transmission
    419-280-1406
    Lanning Electric
    Complete Drag Car Wiring
    APD Race Engines
    www.apdracing.com

  5. #5
    Senior Member RACING JUNKIE jmarksdragster's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Florida
    Posts
    635
    You would need the Digital 7 for the third step. What other parts would you need to buy? Coil? The advantage of being able to plot a timing curve, large start retard, and even individual cylinder timing make it worthwhile. I have one on my new dragster and I love it. You can even change the timing for each gear change.

  6. #6
    Senior Member RACING JUNKIE
    Join Date
    May 2003
    Location
    Coldwater, MI
    Posts
    2,998
    A programmer correct ?

  7. #7
    Senior Member RACING JUNKIE jmarksdragster's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Florida
    Posts
    635
    Any PC with a serial port will program it. I have a used laptop that does the trick.


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Copyright © 2005-2016 RacingJunk.com All Rights Reserved.

Designated trademarks and brands are the property of their respective owners. Use of this Web site constitutes acceptance of the RacingJunk.com
Terms of Use, Classifieds Disclaimer, Privacy Policy, and Cookie Policy