Racingjunk Forums

Racingjunk Forums (https://www.racingjunk.com/forums/index.php)
-   Electrical (https://www.racingjunk.com/forums/forumdisplay.php?f=15)
-   -   bad monster tach (https://www.racingjunk.com/forums/showthread.php?t=29044)

fast75vega 10-17-2010 06:58 PM

bad monster tach
 
has anyone ever heard of or had a tach go bad and cause a miss fire in the engine? i never heard of it myself but someone was telling me that a tach can go bad and it will back feed power and cause a miss fire. my tach has been cutting out every now and then for the last few weekends and the car runs funny and inconsistent.... like a miss firing engine.....? very weird

thanks for the help

TheRabbit 10-18-2010 05:49 AM

When I had my ignition problem the first thing I did was unplug my tach. It wasn't my problem, but yes they can be the problem.

oldandtired 10-18-2010 12:40 PM

Sounds like an AutoGage :roll:

fast75vega 10-18-2010 12:57 PM


Originally Posted by oldandtired
Sounds like an AutoGage :roll:

why ...yes it is! so this could actually cause it to miss fire then.....? i would never have thought that in a million years....lol

chevyfireball 11-07-2010 11:03 PM

Probably depends a lot on whether you're wired through the MSD or straight to a coil etc.

fast75vega 02-02-2011 07:17 AM

well heres an update.... the tach quit reading rpm's all together the last race of the season..... so i got back to the shop and played around with it and wouldnt work. so now i was wondering if it was the tach or the box. i got a great deal on a new in box $300 tach :D so i bought it and plugged the new tach in to my existing wires just to test and the rpm's were working..... plugged the old one back in and nothing ........ now it looks like i got a good paper weight :wink:


All times are GMT -8. The time now is 07:00 PM.