Results 1 to 7 of 7

Thread: Installed a starting line enhancer engine sputters now

  1. #1
    Junior Member APPRENTICE
    Join Date
    May 2005
    Posts
    24

    Installed a starting line enhancer engine sputters now

    i have installed a Biondo starting line enhancer everything seems to be okay but as soon as u hit the enhancer botton it does what it shoud do however the rpm drops and start to stutter and then when you apply the trans brake it gets worst and when when the t/b is released it goes into a bogged now if it doesn't backfire thruogh the carb it will get its act togther
    and takes off. if I the wire from the sfo terminal on the mega box is removed(causing the ehancer not to work ) and leave just on the t/brake it works fine. since i will be heading to bredenton this week i won't hve time to figure it out any i dears? if your headed to bredenton or palmpeach i'd be happy to have some one to look at.

  2. #2
    Senior Member RACING JUNKIE
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Ohio
    Posts
    935
    I bet that Peter Biondo will be there and certainly help you set it up. That is a good family that stands by there products.

    Question, when you stage w/o the SLE hooked up, what RPM are you staging at? You may need to adjust the SLE so your rpm is up. I have mine set when the enhancer goes down it is at 1600 rpm. I am on alky. Idles around 1200 rpm.
    Thank you to all our sponsors:

    Racetech Race Cars
    V's House of Horse Power
    Intensity Race Products
    Vickers Transmissions
    Abruzzi Converters
    J&J Engine Diapers

  3. #3
    Junior Member APPRENTICE
    Join Date
    May 2005
    Posts
    24
    without sfo I leave at 4500 with sfo at 1000

  4. #4
    Senior Member RACING JUNKIE
    Join Date
    May 2003
    Location
    Coldwater, MI
    Posts
    2,998
    We've ran into this a few times, usually a few things. 1. make the SLE come on earlier so it has time to clean up 2. adjust the carb, the SLE can casuse a good carb to do this. I've seen it a bunch, usually a bit lean at idle. Its on alky I'd think ?
    David Lanning
    IHRA NHRA 387B

    Fleenor Racing Transmission
    419-280-1406
    Lanning Electric
    Complete Drag Car Wiring
    APD Race Engines
    www.apdracing.com

  5. #5
    Senior Member RACING JUNKIE
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Ohio
    Posts
    935
    Quote Originally Posted by mojomal
    without sfo I leave at 4500 with sfo at 1000
    When the enhancer is off, what RPM are you bumping into the stage light at? Your 2 step rpm shouldn't change with or without the enhancer on the car.
    Thank you to all our sponsors:

    Racetech Race Cars
    V's House of Horse Power
    Intensity Race Products
    Vickers Transmissions
    Abruzzi Converters
    J&J Engine Diapers

  6. #6
    Junior Member APPRENTICE
    Join Date
    May 2005
    Posts
    24
    i'm on my way to Palm Beach a fellow racer offered to take a look at it he thinks is just a minor adjustment. I'll give you the heads up when I get back.

  7. #7
    Senior Member EXPERT BUILDER
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    337
    Quote Originally Posted by mojomal
    i'm on my way to Palm Beach a fellow racer offered to take a look at it he thinks is just a minor adjustment. I'll give you the heads up when I get back.
    I guess he never did make it back from Palm Beach :shock:


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Email us - Support@RacingJunk.com
Call us - 866.326.9227
Copyright © 2005-2016 RacingJunk.com All Rights Reserved.

Designated trademarks and brands are the property of their respective owners. Use of this Web site constitutes acceptance of the RacingJunk.com
Terms of Use, Classifieds Disclaimer, Privacy Policy, and Cookie Policy