Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 35

Thread: rpm not changing

  1. #1
    Junior Member APPRENTICE
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    va
    Posts
    19

    rpm not changing

    i have put 3 sets of gears in my truck 4.86 5.14 an 5.43 the rpm is the same wit all 3 when i go through the trap 6700rpm.

  2. #2
    Senior Member DYNO OPERATOR
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    504
    Do you happen to use a RPM chip in your ignition? near 6700rpm.
    Are your valve springs regulating your top rpm?
    Bruce

  3. #3
    Senior Member RACING JUNKIE BEAST477's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Michigan
    Posts
    1,908
    Give some more detailed specs on your truck.
    BEAST477






    Only a rich man can afford to use cheap parts.

    http://www.racingjunk.com/profile/177549

  4. #4
    Senior Member SENIOR BUILDER
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Div VI
    Posts
    122
    Part of that could all be in the convertor.....
    .




    New build, we`ll see what we get. lol

  5. #5
    Junior Member APPRENTICE
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    va
    Posts
    19
    yes 1 have a 7200 chip in it. its a 434 dart pro 1 heads it runs 590's all day, have a 670 645 cam in it. shift it at 6700rpm. 6000 coverter. car weight is 2450 wit a power glide

  6. #6
    Senior Member DYNO OPERATOR
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    496
    TO MUCH CONVERTER?

  7. #7
    Senior Member RACING JUNKIE curtisreed's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    KIEFER, OK.
    Posts
    1,309
    I don't think the converter is really out of line. With a 434 small block it needs a lot of cylinder head though. Could it be out of flow limiting rpm? Couple of questions though. How are you getting the rpm reading, data recorder? Did your MPH change?

    Curtis

  8. #8
    Junior Member APPRENTICE
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    va
    Posts
    19
    i sent my heads to steve schmitz. got the open up. i went from 6.20's to 5.90's. yes the mph did change wit the 5.43 only went 6.00's wit them but the same rpm. only 109mph. avg. mhp is 113

  9. #9
    Junior Member APPRENTICE
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    va
    Posts
    19
    i get my rpm data from my play back tach

  10. #10
    Senior Member DYNO OPERATOR
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    504
    Quote Originally Posted by smokinsmallblock
    i get my rpm data from my play back tach


    you have a ignition problem limiting your rpm or something in that area. Change that chip to another one you have like the 8000 rpm one that came with your ignition. If you can not get past 6700 rpm in first gear either............. STOP and THINK for a minuet, then look again at the ignition.
    Bruce


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Email us - Support@RacingJunk.com
Call us - 866.326.9227
Copyright © 2005-2016 RacingJunk.com All Rights Reserved.

Designated trademarks and brands are the property of their respective owners. Use of this Web site constitutes acceptance of the RacingJunk.com
Terms of Use, Classifieds Disclaimer, Privacy Policy, and Cookie Policy