Results 1 to 10 of 10

Thread: TRANSBRAKE

  1. #1
    Senior Member DYNO OPERATOR
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    496

    TRANSBRAKE

    WHAT ARE THE ADVANTAGES OF USEING ONE?

  2. #2
    Senior Member EXPERT BUILDER
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    336
    higher launch rpms.if gonna drag race car with nitrous, u can wire it up so when system is armed and transbrake is pushed in, once floored,the instant you let the brake button off, the ride is intenceeeeeeee!!!! '


    oh dont forget tooo long,gotta shift probably within a second or two of letting go of the brake 8)

  3. #3

  4. #4
    Senior Member RACING JUNKIE TheRabbit's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Augusta, Ga.
    Posts
    2,295
    U can find your sweet spot RPM to launch at and be much more consistent.
    Find weak parts!! X2!!

  5. #5
    Senior Member DYNO OPERATOR
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    496
    Quote Originally Posted by slowmotion
    It will find weak parts. :shock:
    I THINK THE WEAKEST PART I HAVE NOW IS MAYBE U-JOINTS,I HAVE DOUBLE AJUSTABLE UPPER CONTROL ARMS AND SOLID LOWER ARMS,ALL MOSER INTERNALS IN AN 8.5 10 BOLT.IF I DONT WIRE THE TRANSBRAKE WILL THE TRANS STILL OPERATE PROPERLY?
    IM THINKING OF BUYING A PREPED ATI TRANS WITH A BRAKE.

  6. #6
    Senior Member RACING JUNKIE TheRabbit's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Augusta, Ga.
    Posts
    2,295
    Yes, it will work just like normal.

  7. #7
    Senior Member RACING JUNKIE
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    La.
    Posts
    2,890
    Put some solid U-Joints in it and once you use the transbrake you'll never go back to foot braking the car that's guarenteed.

    Zip.

  8. #8
    Senior Member DYNO OPERATOR
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    496
    do i need a 2 step or just turn on the brake,floor it and release and go.
    This is sounding like alot of fun,will my et drop any?

  9. #9
    Senior Member RACING JUNKIE
    Join Date
    May 2003
    Location
    Coldwater, MI
    Posts
    2,998
    Quote Originally Posted by JEFF69Z28
    do i need a 2 step or just turn on the brake,floor it and release and go.
    This is sounding like alot of fun,will my et drop any?
    to be consistent and easy on converters yes a 2 step
    David Lanning
    IHRA NHRA 387B

    Fleenor Racing Transmission
    419-280-1406
    Lanning Electric
    Complete Drag Car Wiring
    APD Race Engines
    www.apdracing.com

  10. #10
    Senior Member MASTER BUILDER
    Join Date
    May 2003
    Location
    Owingsville, Ky
    Posts
    157
    Quote Originally Posted by JEFF69Z28
    IF I DONT WIRE THE TRANSBRAKE WILL THE TRANS STILL OPERATE PROPERLY?
    IM THINKING OF BUYING A PREPED ATI TRANS WITH A BRAKE.
    The "Full Tree" transbrake will work normally without having the solenoid hooked up. If you buy the "Pro Tree" transbrake, then you will need to have the solenoid hooked up so that you can activate reverse. (You have to push the button for it to back up while in reverse)

    Bill


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Email us - Support@RacingJunk.com
Call us - 866.326.9227
Copyright © 2005-2016 RacingJunk.com All Rights Reserved.

Designated trademarks and brands are the property of their respective owners. Use of this Web site constitutes acceptance of the RacingJunk.com
Terms of Use, Classifieds Disclaimer, Privacy Policy, and Cookie Policy