Results 1 to 2 of 2

Thread: HELP!!!! 96 LT1 camaro burning ICMs

  1. #1

    HELP!!!! 96 LT1 camaro burning ICMs

    My 96 z28 Camaro keeps burning out the Ignition control modules, has anyone ever had this problem and can maybe point me in the right direction?

  2. #2
    Senior Member EXPERT BUILDER gearhead1011's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Shepherdsville, KY
    Posts
    313
    Can be several things. If you're buying cheap parts like the garbage autozone sells that could be the trouble. Spend a couple of extra bucks and buy a quality part. Weak plug wires, spark plugs worn (gap too wide) bad ignition coil or wiring. Check the charging system too, if the alternator output is high it can cause problems with the module. If I'm not mistaken that module mounts to an aluminum bracket and that bracket acts as a heat sink. Make sure you clean the mounting surface and apply some silicone dielectric compound to the area betwen the module and bracket. This helps transfer the heat from the module.


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Email us - Support@RacingJunk.com
Call us - 866.326.9227
Copyright © 2005-2016 RacingJunk.com All Rights Reserved.

Designated trademarks and brands are the property of their respective owners. Use of this Web site constitutes acceptance of the RacingJunk.com
Terms of Use, Classifieds Disclaimer, Privacy Policy, and Cookie Policy