Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 28

Thread: Drag Racing Frustration!! Car Trouble

  1. #1
    Junior Member APPRENTICE
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Nebraska
    Posts
    11

    Drag Racing Frustration!! Car Trouble

    Ok, I am a typical guy and I hate asking for help, but I am totally dumbfounded. My car has an odd problem and any suggestions would be great!

    I can make three perfect burnouts (Usually) then the third run it begins to mess up. When I am at the line waiting for the lights to finish the RPM begins to drop. My foot is in it all the way and I am against the Trans Brake at 5500. By the time the light goes green it nearly idles off the line. Then about 10 to 20 feet out it runs like a bat out of hell again.

    I have replace my fuel Reg, fuel pump and it still does it. I was grabbing at straws and put in a new converter and it still does it. The motor is has only 15 pass's on it and half of those were with the wierd issue. I rewired the car etc. I am about to freaking lose it! Any help out there? Hell, and witch doctors out there?

  2. #2
    Senior Member RACING JUNKIE
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Fountain,MICHIGAN
    Posts
    856

    Re: Drag Racing Frustration!! Car Trouble

    Quote Originally Posted by stoug
    Ok, I am a typical guy and I hate asking for help, but I am totally dumbfounded. My car has an odd problem and any suggestions would be great!

    I can make three perfect burnouts (Usually) then the third run it begins to mess up. When I am at the line waiting for the lights to finish the RPM begins to drop. My foot is in it all the way and I am against the Trans Brake at 5500. By the time the light goes green it nearly idles off the line. Then about 10 to 20 feet out it runs like a bat out of hell again.

    I have replace my fuel Reg, fuel pump and it still does it. I was grabbing at straws and put in a new converter and it still does it. The motor is has only 15 pass's on it and half of those were with the wierd issue. I rewired the car etc. I am about to freaking lose it! Any help out there? Hell, and witch doctors out there?
    SURE Sounds Like a FUEL ISSUE?
    Maybe a Pick-Up Problem?
    What type of Cell do you have,and where is the Pick-Up Located?
    Later
    Greg 8)

  3. #3
    Junior Member APPRENTICE
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Nebraska
    Posts
    11
    I never thought of a cell problem. I run an 5 Gal RCI. Heck I am willing to try anything at this point. I appreciate your help. The cell has been the same one I have ran for years, what could go wrong with it? Kind of funny, everytime I think I have broken everything made racing I find something new to bust. lol

  4. #4
    Senior Member RACING JUNKIE DirkaDirka's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Clarksville, TN
    Posts
    1,954
    Well here is another forum on here form someone losing rpm also. I dontknow if this will help but it might have diff points to check that might work for you.

    http://forums.racingjunk.com/viewtopic.php?t=11158
    Its all fun and games till someone loses a nut!

    http://www.racingjunk.com/profile/400466

  5. #5
    Junior Member APPRENTICE
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Nebraska
    Posts
    11
    Reading it now, btw great line...."it is always fun ..." LMAO

  6. #6
    Senior Member DYNO OPERATOR
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    510
    Quote Originally Posted by stoug
    I never thought of a cell problem. I run an 5 Gal RCI. Heck I am willing to try anything at this point. I appreciate your help. The cell has been the same one I have ran for years, what could go wrong with it? Kind of funny, everytime I think I have broken everything made racing I find something new to bust. lol

    Vent could be clogged up!?

  7. #7
    Senior Member RACING JUNKIE fla1976's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    1,527

    RPM

    X2 on the plugged vent, maybe a Mud Dauber?!! :shock:

  8. #8
    Senior Member RACING JUNKIE
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    St. Louis, Missouri
    Posts
    664
    Are you running alcohol?

    Injection or Carburated?

    If alcohol, when was the last time you cleaned out your fuel filter and blew out the fuel lines?? Removed and cleaned the injectors?

  9. #9
    Senior Member RACING JUNKIE
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Sugar Hill, GA
    Posts
    1,365

    Re: RPM

    Quote Originally Posted by fla1976
    X2 on the plugged vent, maybe a Mud Dauber?!! :shock:
    I have a farm truck that does not get driven often and had a dirt dauber block up the vent tube on the turbo 350. You would not believe the mess when the trans heated up and fluid came spitting out of the full tube.
    Dave
    Dave
    http://www.racingjunk.com/profile/343797
    "All that is necessary for the triump of evil is for good men to do nothing" Edmund Burke

  10. #10
    Junior Member APPRENTICE
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Nebraska
    Posts
    11
    It is an 1150 Doninator on gas.

    Checked the vent line, it was plugged up with a little crap. But took it out and brought it up against the converter and brake and it did it again. And my daughter wonders why I am losing my hair!!!





    Quote Originally Posted by ashbros
    Are you running alcohol?

    Injection or Carburated?

    If alcohol, when was the last time you cleaned out your fuel filter and blew out the fuel lines?? Removed and cleaned the injectors?


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Email us - Support@RacingJunk.com
Call us - 866.326.9227
Copyright © 2005-2016 RacingJunk.com All Rights Reserved.

Designated trademarks and brands are the property of their respective owners. Use of this Web site constitutes acceptance of the RacingJunk.com
Terms of Use, Classifieds Disclaimer, Privacy Policy, and Cookie Policy