Page 1 of 7 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 61

Thread: 1.428 60' time with 9.65 et is my 60' time slow?

  1. #1
    Senior Member SENIOR BUILDER
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    103

    1.428 60' time with 9.65 et is my 60' time slow?

    i ran my new car at woodburn 9-8-09 it ran 1.428 60' 3.993 @ 330 6.171 @ 1/8 at 112.95 mph, 8.056 @ 1000' 9.652 @ 1/4 mile with a speed of 139.42 and i lifted about 100' early my question is my 60' slow, my car is 2400# 109" w/b, strange struts (single adj.), rear susp. is 4 link with double adj. strange coilovers, 4 link intersect is about 50" out and 2" above ground, i have struts adjusted in the middle and the rear shocks are set in the middle on both compression & rebound. also the weight is close to 50-50 and my rear tires are hoosier 32.5x16.5x15 (co7) thanks for your help Bowler

  2. #2
    Senior Member RACING JUNKIE
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    4,143
    Maybe a little cause that's a light car but It is pretty close for your 1/8 mile time I think....Mine has only been on the track once with this combo but it 60' 1.31 and went a 6.1 in the eighth at 110 but I had shifter issues and got out of it a bit early by mistake( first mph cone) weighs 3200lbs

    Did it hook?

  3. #3
    Senior Member EXPERT BUILDER
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tell City, IN
    Posts
    356
    How tight is the converter?

  4. #4
    Senior Member RACING JUNKIE curtisreed's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    KIEFER, OK.
    Posts
    1,309

    Re: 1.428 60' time with 9.65 et is my 60' time slow?

    Quote Originally Posted by bowler
    i ran my new car at woodburn 9-8-09 it ran 1.428 60' 3.993 @ 330 6.171 @ 1/8 at 112.95 mph, 8.056 @ 1000' 9.652 @ 1/4 mile with a speed of 139.42 and i lifted about 100' early my question is my 60' slow, my car is 2400# 109" w/b, strange struts (single adj.), rear susp. is 4 link with double adj. strange coilovers, 4 link intersect is about 50" out and 2" above ground, i have struts adjusted in the middle and the rear shocks are set in the middle on both compression & rebound. also the weight is close to 50-50 and my rear tires are hoosier 32.5x16.5x15 (co7) thanks for your help Bowler
    The problem could be that you traveled forward in time to make this pass. :lol: :lol: My car 60s in the mid 1.30s running similar 1/8 mile times and speeds but my car doesn't run the back half like yours. My best 60 is 1.33 and best 1000' 8.18.

    Curtis

  5. #5
    Senior Member RACING JUNKIE
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Independence, Missouri
    Posts
    1,188
    Man Curtis, I'm glad you straightened me out, I couldn't figure out if he was a time traveler, or a clairvoyant.
    No matter where you go, there you are.
    **IN GOD WE TRUST**

  6. #6
    Senior Member SENIOR BUILDER
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    103

    et

    my converter is a 8" continental 5000 stall (fresh), sbc 393" (3.650 stroke & 6" rods), 4.155 bore. i sure would like to get it in the 1.30's. thanks Bowler

  7. #7
    Senior Member DYNO OPERATOR
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Lost Creek, WV
    Posts
    533
    What gears do you have in the rear-end?

    TS1955

  8. #8
    Senior Member RACING JUNKIE curtisreed's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    KIEFER, OK.
    Posts
    1,309
    I think the 1.30s are there to be had with possibly some suspension tuning, I'm not a great chassis guy but some on here are. You might give up all you can think of on your setup, motor and chassis, shock settings also. Does you car carry the front tires, leave straight out? Sometimes it is the small things that will help someone give you something to go with.

    We have a 66 nova that runs comparable times at 2700lbs. It runs 1.29-1.33 depending on the track and weather.


    Curtis

  9. #9
    Senior Member DYNO OPERATOR
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Rifle Colorado
    Posts
    585
    I'd think mid 1.30's are doable. I'm not a chassis guy either, but I've learned a lot with my own car. IMO, your intersect is way too low and a litttle long for a small block's torque. I'd move it up several inches and back a couple if you can. My vette with a 406, would 60 pretty slow with a long and low ic......once I got it right, it ran low 1.30's and mid nines in the 1/4 @ 140ish.

  10. #10
    Senior Member SENIOR BUILDER
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    103

    et

    i have 4:56 gears, leaves straight, and i got pictures and it does not look like it pulled the wheels (very good track) at woodburn they have a class called roadsters & dragsters no electronics & pro tree (4 tenths) it was hard to get a good reaction time they did say i could deep stage, i will change the instant center, the rear coilovers are strange double adjustable both settings are in the middle next time i will also try tuning with shocks. thanks again Bowler

  11. Racing Junk


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Email us - Support@RacingJunk.com
Call us - 866.326.9227
Copyright © 2005-2016 RacingJunk.com All Rights Reserved.

Designated trademarks and brands are the property of their respective owners. Use of this Web site constitutes acceptance of the RacingJunk.com
Terms of Use, Classifieds Disclaimer, Privacy Policy, and Cookie Policy