Results 1 to 5 of 5

Thread: High Idle please help

  1. #1

    High Idle please help

    Hello,

    I installed a Holly 670cfm Avenger with vacuum 2nd and elec. choke on my 350hp. Ford 302. Cam spec. 212 / 220 - 112 - 498 / 512. C4 trans with B&M Holeshot converter and 3.73 gear.

    The car will not idel properly. The idle has to be set at 1400rpm while in park. Then when put in gear it almost stalls, then idles at 800 / 900rpm. I checked for vacuum leaks by spraying crab cleaner around the intake and carb base and was unable to find a leak. Ignition is msd billet distributor and 6al box. Base timing at idle is 10 degrees, with the machanical advance adding and addition 28 degrees by 2400rpms.

  2. #2
    FIXED.....

  3. #3
    Senior Member MASTER BUILDER
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Georgia
    Posts
    140
    What did you do to fix it?

  4. #4
    Senior Member SENIOR BUILDER
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Mississippi Gulf Coast
    Posts
    124
    Yeah man, like etbird said, don't leave us hanging.

    Other guys maybe got a similar problem, share the wealth, brotherman.
    I don't want to arrive at the pearly gates in perfect shape, rather I want to come sliding in, all burnt up, screaming "WHAT A RIDE"!

  5. #5
    Senior Member RACING JUNKIE
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    ID
    Posts
    1,125
    Quote Originally Posted by rslscobra
    FIXED.....
    Whaddya do swap carbs or get a chevy?


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Email us - Support@RacingJunk.com
Call us - 866.326.9227
Copyright © 2005-2016 RacingJunk.com All Rights Reserved.

Designated trademarks and brands are the property of their respective owners. Use of this Web site constitutes acceptance of the RacingJunk.com
Terms of Use, Classifieds Disclaimer, Privacy Policy, and Cookie Policy